Şahıs Şirketi Nasıl Kurulur?
2020 yılı ortasına geldik, peki 2020 yılı şahıs firması kurmak için hangi evraklara ihtiyacımız var? Şahıs şirketi kurmak ücretli mi? Şahıs şirketi ne kadara mal olur... İşte tüm bu soruların cevaplarını bulmak için buradasınız! Bu bilgiler 2020 yılı şahıs şirketi kurmak isteyenler için derlenmiştir.
Neden şahıs şirketine ihtiyaç duyarız; Düşük iş hacmine sahip olacağınızı düşünüyor ve girişimci ruha sahipseniz bu şahıs şirketi kurmak size göredir. %22 vergi dilimini geçeceinizi düşünüyorsanız LTD. ŞTİ. kurmanız daha avantajlı olabilir. Daha geniş bir bilgiye sahip olmak için 2020 gelir verisi oranları konusunu lütfen inceleyin.
Not : Kıymetli okurlar, e-ticaret sitesi açarken bir şirket olma zorunluluğunuz yoktur. Genelde e-ticaret ile uğraşmak isteyen dostlarımızın, düştüğü büyük hatalardan bir tanesi, şirket açmak ve sonrasında e-ticaret sitesi açmaktır. Penta Yazılım'dan istediğiniz zaman hiç bir engele takılmadan e-ticaret sistemi satın alabilirsiniz. Firma zorunluluğunuz yoktur. Fatura kesmek yeterlidir. Detaylı bilgi için lütfen bize ulaşın.
Evden çalışmak, ofisten çalışmak ve e-ticaret ile para kazanmak istiyorsanız ücretsiz olarak bize danışabilirsiniz.
Şahıs şirketi kurmak ne gibi bir fayda sağlar ve avantajları nelerdir?
Şahıs Şirketleri: Tüzel kişiliğe sahip ve ortakların sorumlulukları sınırsız olan şirket türleridir. Ortak ekonomik bir çıkar veya çıkarların gereği olarak sayısı belli kişilerin kurdukları ve sorumlulukları kişisel olan ortaklıklara şahıs şirketleri denir.
Bu şirketlerin en büyük avantajı hiç şüphesiz Düşük muhasebeci ücreti ve kademeli vergi sistemidir.
- Çok az bir parayla mali müşavir veya muhasebeci ile çalışma fırsatı yakabilirsiniz.
- Defter tasdik bedellerinin ücretleri şahıs şirketlerinde çok düşüktür.
- Şahıs şirketlerini açmakta kapatmakta çok basittir. Çok fazla önünüze engel çıkmaz. Kafanız her daim rahattır.
- Aşağıdaki belgeleri tamamladığınızda Şa
- Herhangi başka bir kişiye ihtiyacınız olmadan yani ortaklık olmadan bireysel olarak şahıs şirketi kurabilirsiniz.hıs şirketi kurmak için herhangi bir sermayeye ihtiyacınız yoktur.
Şahıs şirketinin olumsuz yanları nelerdir?
Şahıs şirketinin olumsuz yanları tabiiki vardır. Limited şirketinde vergi oranı %22 iken ciro yükseldikçe artan vergi oranıyle yüksek cirolarda %20'den fazla %40'a kadar vergi ödeme durumu söz konusudur. Bu konu ile ilgili güncel bilgiler tabii ki 2020 gelir vergisi oranlarına bakılarak bulunabilir. Limited şirketlerin devredilmesi, şahıs şirketine göre daha kolaydır.
Şahıs Şirketi İçin Gerekli Evrak ve Belgeler ve Yapılacak İşlemler (Şahıs Firması)
Bu tür işlerin başı olan muhasebeciye kesinlikle ihtiyacımız vardır. Bir muhasebeci ile çalışmak şarttır. 2020 yılı muhasebecileri genelde 600-800 TL bir ücret sizden talep edebilir. Bunun dışında tutacağınız veya anlaşacağınız muhasebeciye aylık ücret ödemelisiniz. Ücret tablosunu görmek için buraya tıklayabilirsiniz. İşçi sayısı tabii ki muhasebeci sayısını da etkilemektedir.
- Muhasebeciniz ilk önce “İşe Başlama Formunu” dolduracaktır.
- 1 Adet Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
- 2 Adet İkametgah Adresi (e-turkiye.gov.tr adresinden indirebilirsiniz.)
- İmza Beyannamesi ( Noter’den alınacak Ortalam : 100 TL)
- Muhasebeciye Vekalet (Bunun için Ortalama: 150 TL gibi ücret ödersiniz.)
- Kira Kontratı veya Tapu (Kiracıysanız kontrat değilseniz, tapu fotokopisi)
Şahıs şirketlerinde şöyle bir olay var, kira bedeline göre düşük oranda damga vergisi ödersiniz. Şahıs şirketi kurduğunuzda elinizde yazar kasa yoksa bir tane yazar kasaya ihtiyacınız olacaktır. 1500-2000 TL işinizi görecek bir yazar kasa temin edebilirsiniz. Hangi alanda iseniz, Ticaret Odasına kayıt olmanız gerekecek, bunun ücretleri de değişkenlik gösterebiliyor fakat 2020 yılı için ortalama 1000-1500 TL arası masrafınız olabilir. Şahıs Şirketi Ortalama Ne Kadar Masraf çıkartır diyorsanız, Şahıs Şirketi Açmanın Maliyeti konulu yazımızı okuyabilirsiniz.
- Kaşe ihtiyacınız vardır. (ortalama 30 TL)
- Defter tasdik ücreti kaldırıldı, bununla ilgili artık ücret ödeme yok. Bedel ödemeyeceksiniz.
- 300 TL kadar bir parayı da fatura, tahsilat makbuzu, zarf gibi kırtasiye şeylerine ayıracaksınız.
Bu Yazıya Puan Ver!
18 kişi puan verdi.