SEO uyumlu web sitesi, arama motoru optimizasyonu yapılmış, gerekli SEO eklentileri ile güçlendirilmiş, yazılım olarak uygun ve altyapı güncellemesi olan sitedir. Arama motorlarında başarılı olmak için sadece SEO uyumlu bir web sitesi olmak yetmeyecektir. Bir web sitesinin SEO uyumunun yanında SEO uyumlu içeriklerle donatılması gerekmektedir.
SEO Nedir?
Dijital pazarlama teknikleri içinde önemli bir yere sahip olan SEO, arama motoru optimizasyonu anlamına gelmektedir. Dijital pazarlama terimi olan SEO en yalın şekilde anlatmak gerekirse, şunları söyleyebiliriz:
- Bir web sitesinin arama motorlarında üst sıralarda çıkmasını sağlamaktadır.
- Web sitesini ziyaret edenlere kaliteli bir kullanıcı deneyimi yaşatmaktadır.
- Web sitesine gelen ziyaretçi trafiğini hem nitelik hem de nicelik olarak geliştirmektedir.
- Arama motoru kalite standartları doğrultusunda uygulanan bir çalışmadır.
Günümüzde teknolojinin baş döndürücü gelişmesi, arama motoru algoritmalarının da gelişmesine neden olmuştur. İnsanlar arasında mobil cihazlarla internet kullanımı yaygınlaşmıştır. Piyasada her sektörde dijital rekabet artmıştır. Ayrıca SEO uyumlu web sitesi ile ziyaretçilere fayda sağlama fikri ön plana çıkmıştır. Bu faktörler SEO çalışmalarının gelişmesine ve değişmesine neden olmuştur. Bir web sitesinin arama motorlarında yükselmesi ve üst sıralarda çıkabilmesi için tüm bu faktörlere dikkat etmek gerekmektedir.
Arama Motorlarında Neden Üst Sıralarda Olmak Önemli?
İnternette rekabetin ön plana çıktığı günümüzde, dijital pazarlama planına sahip olmak gerekiyor. Böylece hizmetler, ürünler, kurumsal kimlikle birlikte rakiplerden ayrışmak mümkün olacaktır. Online ortamda üstün konum elde edebilmek için hedefleri doğru konulmuş dijital plana sahip olmak çok önemli.
Online ortamda güçlü bir web sitesi olabilmek için SEO uyumu gerekmektedir.
- SEO uyumlu web sitesi ile SERP’lerdeki konum iyileştirilir.
- İnternet dünyasındaki görünürlük artırılmış olunur.
- Web sitesine daha fazla organik hit demek, potansiyel müşteriler tarafından bilinirliliğin artması demektir.
Günümüzde finansal hedeflere ulaşmanın en etkili yöntemlerinden biri SEO kullanarak, arama motorlarında üst sıralarda çıkmaktır.
SEO Uyumlu Web Sitesi Nedir?
“SEO uyumlu web sitesi nedir?” sorusunun cevabı, web sitesinin arama motorlarına uyumluluğudur. SEO uyumluluk oranının yüksek olması, arama motorlarının web sitesini anlaması anlamına gelir. Böylece arama motorları web sitesini doğru şekilde sınıflandıracaktır. Ayrıca web sitesi arama motorlarının rehberlerine yani indekslerine doğru şekilde kaydedilecektir.
Web sitesinde bulunan anahtar kelimeler ile arama yapan biri olduğunda, indekslerde kayıtlı olan, SEO uyumlu web sitesi sonuçlar sıralamasına eklenecektir. Web sitesinin arama sonucu sıralamasına girmesi rakiplerinin önüne geçmesi için tek başına yeterli olmamaktadır. Web sitesi organik sonuçlarda üst sıralamalarda listelenmelidir. Sitesinin SEO uyumluluk oranı arttıkça, listenin üst sıralarında çıkma ihtimali artacaktır.
SEO Nasıl Yapılmaktadır?
SEO uyumlu web sitesi nasıl yapılır? sorusunu maddeler halinde açıklayalım.
- Arama motorlarında, kaliteli değerlendirilmek ve başarılı olmak için tecrübeli ve konunun uzmanı kişilere başvurmak gerekmektedir. Amatörce veya eksik bilgiyle yapılmış SEO çalışması zaman, para kayıpları oluşturacaktır.
- Web sitesi optimize edecek ajans veya kişi konusunda doğru tercih yapmak kadar, çalışmalar hakkında fikir sahibi olmakta gerekmektedir. Bu yüzden SEO konusunda temel bilgiler edinmek, web sitesi yaptırmak isteyenler için avantajlıdır.
- SEO uyumlu web sitesi çalışmalarına başlamadan önce, yapılacak düzeltmelerle varılmak istenen hedefler belirlenmelidir. Daha sonra bu hedeflere uygun SEO planı oluşturulmalıdır. Planı yapılmadan başlanan SEO çalışması, zaman ve parasal açıdan kayıp anlamına gelecektir.
- Arama motoru optimizasyonu olan SEO, stratejisi olan bütünsel bir sanal pazarlamadır. Bir web sitesi SEO uyumlu yapılırken, birçok unsur göz önünde bulundurulur.
- Bir web sitesinin uzun dönemli SERP başarısı için gerekli faktörler; özgünlük, uygunluk, kalite, çeşitliliktir.
- Başarılı bir SEO çalışması kullanıcı deneyimini merkezine alan bir yaklaşıma sahip olmalıdır.
- Arama motorlarından dünyaca kullanılan Google, Yandex ve Bing’te, web sitesinin üst sıralarda çıkabilmesi için site yöneticilerinin yönergelerinin yerine getirilmesi gerekmektedir.
- Güncel sıralama etkenlerini takip etmek iyi olacaktır.
- Web sitesi için gelen uyarı ve düzeltme bildirimlerine dikkat etmek gerekmektedir. Aslında sürekli olarak web sitesinde iyileştirme çalışmalarını önemsemek güzel olacaktır.
Web Sitesi için SEO Uyumluluk Unsurları
SEO uyumlu web sitesi unsurlarından en önemlisi, anahtar kelimeler kullanımıdır. Odak kelimeler haline getirilen anahtar kelimelerin özgün, içeriğe uygun olması gerekir. Böylece ziyaretçilerin doğrudan aradıkları sayfalara ulaşmalarını sağlarlar.
Web siteleri için yeni nesil yazılımların tercih edilmesi gerekmektedir. Ayrıca güncel tasarım konseptlerinin web sitesi hazırlıklarında kullanılması mükemmel tercih olur. Doğru ve yenilikçi tercihler akıllardan çıkmayacak bir web sitesi meydana gelmesini sağlar. Web sitesinin farklı ve yenilikçi görünümü, ziyaretçilerin sayfada daha fazla zaman geçirmesini sağlar.
Bunlarla birlikte web sitesi için SEO uyumluluk unsurları arasında kodlar, site haritası, uygun linkler, dikkat çekici görsellerle birlikte doğru içerik paylaşımı sayılabilir.
Google bot web sitesini değerlendirmek için ziyaret ettiğinde, yukarıda sayılan unsurlara dikkat edecektir. Buna göre web sitesinin kalitesi ve değeri belirlenir. Yapılan değerlendirmeye göre ilgili anahtar kelimeler ile sıralamada üst sıralarda çıkma ihtimali mümkündür.
Web Sitesi Mobil Uyumluluğu
İnsanlar internetten bir şeyler araştırırken mobil cihazlarını sıklıkla kullanmaktadır. O yüzden SEO uyumlu web sitesi mobil uyumlu olmalıdır. Web sitesi mobil uyumlu olmazsa ziyaretçiler hemen siteden ayrılmaktadır. Böylece web sitesinin arama sıralaması düşer.
Web sitesinin mobil cihazlara uyumlu olması için responsive şekilde tasarlanmış olması gerekir. Responsive tasarım, mobil cihazlardan web sitesine girildiğinde, web sitesindeki metinler, fotoğraflar gibi ögelerin ekran genişliğine göre yeniden şekillenmesidir. Yani web sitesi içeriklerinin ekranla uyumlu olmasıdır.
Web Sitesi Mobil Uyumlu Mu?
Bir web sitesi, mobil cihazlara uyumlu olması için ilk önce buna uygun olarak tasarlanmalıdır. Web sitesi tasarlatmak isteyenlerin bunu mutlaka ifade etmesi gerekmektedir. Web sitesi mobil cihazlara uygun hazırlanırken yazılıma meta viewport etiketi eklenmelidir. Meta viewport etiketi, SEO uyumlu web sitesi sayfasının, ekrana uyumlu uyarlanmasını sağlar.
Web sitesi hazırlandıktan sonra mobil cihazlara uyumlu olduğu test edilebilir. Bunun için Google Search Console, bir eklentiye sahiptir. Ücretsiz bir şekilde Google servislerinden yararlanarak web sitesinin mobil cihazlara uyumlu olup olmadığı öğrenilebilir.
Responsive Design (Duyarlı Web Tasarım)
Responsive design yani duyarlı web tasarımı web sitesi için önemli bir özelliktir. Bunun nedenlerini aşağıda sıralayalım:
- Bir web sitesi açıldığında, sayfasının açılması için kullanılan cihazın ekran boyutuna ve yönüne göre dinamik değişiklikler yapılabilir.
- Kullanılan cihaza uyum sağlanmasını olanak veren bir tasarımdır.
- Responsive tasarım ile çok büyük monitörlerden küçük akıllı telefonlara kadar her türlü cihazda SEO uyumlu web sitesi uyum sağlamış olur.
- Her cihazın ekran boyutu için farklı kod temeli oluşturulmamış olunur. Onun yerine CSS kullanılarak tüm cihazların ekranları tek HTML ile desteklenmektedir.
- CSS web sitesinin düzenini belirlemektedir.
- Responsive tasarım, kullanıcıların cihazlarından bağımsız olarak eşit bilgiye erişimi sağlamaktadır.
- Responsive tasarım kullanıcı deneyimini iyileştirmektedir. Bu nedenle küçük mobil cihazlarda arka plan resimler gibi unsurları gizleme özelliğini sunar.
- Responsive tasarım ile web sitesi her türlü cihazda hızlıca yüklenir.
Web Sitesinin Yüklenme Hızı
Web sitesinin yüklenme hızı SEO için önemli bir özelliktir. Arama motorlarındaki yapay zekâ, SEO uyumlu web sitesi domain adreslerini kontrol ederek, yüklenme hızını hesaplayabilmektedir. Eğer web sayfası hızlı yüklenmiyorsa, arama sıralamasında düşmesi anlamına gelmektedir.
Web sitesinin yüklenme hızının test edilebileceği çeşitli araçlar bulunmaktadır. Google’ın web sahiplerine bu konuda hizmeti bulunmaktadır. Web sitesinin yüklenme hızı, PageSpeed Insights üzerinden kontrol edilebilir.
PageSpeed Insights programı şöyle kullanılır:
- PageSpeed Insights sitesine giriş yapılır.
- Analiz bölümüne web sitesi adresi yazılır. Ve analiz et butonuna tıklanır.
- Daha sonra testin sonucunu veren bir ekran çıkacaktır.
- Bu ekranın sol üst kısmında web sitesinin hem mobil hem de bilgisayarlarda yüklenme hız performansı görülebilir.
- Bu program web sitesinin hızını ölçtüğü gibi, web sitesinin iyileştirilmesi için öneriler de sunmaktadır.
Web Sitesinin SEO Uyumunu Artırmak İçin Neler Yapılmalıdır?
SEO uyumlu web sitesi arama motoru optimizasyonu uyumunu artırabilmek aşağıdakiler yapılmalıdır.
·Alt Metin Kullanmak
Googlebot, insanların fotoğrafları gördüğü gibi algılamaz. Bu nedenle fotoğrafların adı ve alt metinlerinin içerikleri çok önemlidir. Web sitesinde kullanılan fotoğrafları betimleyen adlar ve alt metinler kullanılmalıdır. Çünkü Googlebot fotoğraf adlarını ve alt metin içeriklerini okuyarak, fotoğraflarda ne olduğunu algılar.
·Gizli İçerikler Kullanmaktan Kaçınmak
Web içeriklerinin bir kısmını formların ya da genişletilebilir menünün arkasına saklama durumunda, arama motoru bu içerikleri bulmakta zorluk çekebilir. Ayrıca arama motoru bu gizlenmiş içerikleri anlamakta zorluk çekecektir. Aslında Googlebot bu gizlenmiş içerikleri bulmakta genel olarak sorun yaşamamaktadır. Yine de içeriklerin tümü web sayfasında görünür şekilde olması en iyi yöntem olur.
·Transkriptler Eklemek
Googlebot, video ve ses kayıtlarını anlamaz. Bu nedenle bu gibi multimedya içeriklerinin altına, transkript eklemek şart. Böylece içerikler anlaşılır hale gelir.
SEO uyumlu web sitesi için eklenen multimedya dosyalarının adları, multimedya içerikleriyle uyumlu olmalıdır.
·Nonindex Etiketini Gerektiğinde Kullanmak
Arama motorlarına, web sitesindeki içeriklerin indekse eklenmemesi gerektiğini, nonindeks etiketi bildirir. Nonindex etiketinin yapım aşamasındaki web sayfalarında kullanılması oldukça faydalıdır. Ayrıca iç personel kullanımı için hazırlanmış web sayfaları içinde uygundur. Fakat bu etiket, ziyaretçilerin görüntülemesinin istendiği bir sayfada kullanılmamalıdır. Çünkü ziyaretçiler sayfaya erişemeyecektir. Böylece web sayfasının sıralaması düşecektir.
· H1,H2,…,H6 Başlık Etiketlerini Kullanmak
Başlık etiketlerini kullanmak en önemli SEO kriterleri arasında yer almaktadır. Başlık etiketleri bir web sitesi içeriğinin konusu ve sıralama yapısı hakkında arama motorlarına sinyal göndermektedir. Bir metinde başlıkların uygun şekilde kullanılması, ziyaretçiler tarafından konunun kolayca incelenmesini sağlayacaktır.
·Web Sitesini, UX’e (Kullanıcı Deneyimine Göre) Optimize Etmek
UX yani web sitesi kullanıcı deneyimi, web sitesinde arananı kolayca bulmak, en faydalı kısma kolayca ulaşmak, nereden nereye gidildiğini bilmek için gerekli bir özelliktir. Kullanıcı deneyimine göre optimize etmek, web sitesi geliştirmek kadar önemlidir.
·Özgün İçerikler Üretmek
SEO uyumlu web sitesi için yazılan içeriklerin, özgün olması gerekmektedir. Yoksa arama motorları intihal içeriklerden dolayı web sitelerini cezalandırabilmektedir.
·iFrame Kullanmak
iFrame, bir web sitesinde farklı bir web sayfasını göstermeye yardımcı olmaktadır. iFramen fazla kullanmak web sitesini yavaşlatabilmektedir. Yeterince güvenilir olmayan bir web sitesinden iFrame kullanmak, güvenilirlik puanını düşürebilir. Büzden iFrame kullanmakta dikkatli olmak gerekmektedir.
·Sosyal Medya Kullanmak
Arama motorları sosyal medya hesaplarını da görüntüleyebilmektedir. Sosyal medya hesaplarında takipçi sayısının fazla olması ve etkileşimin yüksek olması iyi olacaktır. Çünkü bu durum arama motorları için web sitesini önemli yapar. Bu nedenle web sitesi içeriklerinin sosyal medya hesaplarında paylaşılması çok etkili bir yöntemdir.
·Web Sitesinde Yorum Bölümü Bulundurmak
Web sitesini ziyaret edenlerle etkileşimde olmak çok önemlidir. Bu sebeple SEO uyumlu web sitesi için bir yorum bölümü eklenmelidir. Web sitesi sahibinin yorum bölümünü aktif kullanması gerekmektedir. Çünkü Google ziyaretçilerin yorumlarına çok önem vermektedir.
·Yazılım Hatalarına Dikkat Etmek
Web sitesi hazırlanırken yazılım hatalarından kaçınmak gerekir. Web sayfasında nonindex etiketinin yanlışlıkla kullanımı, sayfanın arama motorları sonuçlarında çıkmamasına neden olur. Bu yüzden web sayfası trafiği önemli ölçüde azalır.
·Doğru URL ve Domain Seçmek
URL ve domain seçimi yapıldığında oldukça öz ve kısa olanlar tercih edilmelidir. Arama motorları uzun ve karmaşık olan kodlardan hoşlanmamaktadır.
·Robots.txt Dosyası Bulundurmak
SEO uyumlu web sitesi için, doğru hazırlanmış robots.txt dosyası olmalıdır.Robots.txt dosyası işlevleri şunlardan oluşmaktadır:
- Arama motorlarının yazılımlarına, web sitesinin hangi bölümlerini indekse ekleyebileceğini gösteren bir dosyadır.
- Arama motorunun hangi indeksi tarayabileceğini gösterir.
- Ayrıca, hangi arama motoru giriş izninin olduğunu düzenleyen önemli bir dosyadır.
· Favicon Kullanmak
Web sitelerinin mutlaka favicon’u olmalıdır. Yani her web sitesinin bir çeşit minyatür logoya ihtiyacı vardır. Favicon sayesinde önceden web sitesini ziyaret eden kişiler, farklı yerlerde gördükleri web sitesini, logosundan hatırlayacaklardır.
· Schema Alt Yapısına Uygun Olmak
Web sitesinin yapılandırılmış veri yani schema alt yapısına uygun olması gerekir. Yapılandırılmış veri etiketlerin doğru şekilde sıralandığı online bir kütüphane olarak düşünülebilir. Dünya üzerinde schema alt yapısına uygun web sayısı çok azdır. Bu yüzden SEO uyumlu web sitesi schema uyumlu hazırlanmalıdır. Böylece diğer web sitelerine karşı ciddi bir avantaj sağlanmış olunur.
· Site Haritası Kullanmak
Web sitesinde bir site haritası olmalıdır. Böylece ziyaretçilerin ve arama motorlarının işi kolaylaşmış olacaktır.
·Karışık ve Uzun Yazılmış Kodlar Kullanılmamalı
Arama motorları uzun uzun yazılmış ve karmaşık kodları sevmemektedir. Bu yüzden web sitesinde koddan daha çok metin olmalıdır. Bir web sitesinin dörtte biri kodlardan oluşmalıdır. Geri kalan kısımları mutlaka multimedya ve metin gibi içeriklerle oluşturmak gerekmektedir.
· Breadcrumb Kullanmak
SEO uyumlu web sitesi ziyaretçilerin deneyimini iyileştiren breadcrumb barındırmalıdır. Böylelikle ziyaretçiler web sitesinde bulundukları yerleri kolaylıkla anlayacaklardır. Ayrıca gitmek istedikleri sayfaya da rahatça gidebilirler.
· Title Etiketleri Kullanmak
Title etiketler anahtar kelimeler için kullanılmalıdır. Title etiketler kullanılırken aşırıya kaçılmamalıdır. Ayrıca title etiketlerin 70 karakterden uzun olmamasına dikkat edilmelidir.
· Meta Description Yazmak
Web sitesi sayfaları için meta description yani özgün açıklamalar yazılmalıdır. Meta description açıklamalarını, SEO uyumlu web sitesi için hazırlanan kısa tanıtım yazısı olarak düşünmek gerekir. Bu nedenle açıklama kısmında anahtar kelimeler kullanılmalıdır. Hazırlanan açıklama en fazla 160 karakter olmalıdır. İntihal bir içerik olmamalıdır. Ayrıca öz ve kısa olmalıdır. Her sayfa için aynı meta description kullanmak sakıncalıdır. Çünkü arama motorları aynı tanıtım yapılmış sayfaları intihal olarak algılayabilir.
·İçerikleri Kaliteli Hazırlamak
Web siteleri için hazırlanan içeriklerin anlaşılır olmasına dikkat edilmesi gerekir. Ayrıca içeriklerin derinliğine ve uzunluğuna önem verilmelidir. Arama motorları ele alınan konuyu derinlemesine inceleyen web sitelerini kaliteli algılamaktadır.
·Canonical URL Kullanmak
Web sitelerinde tekrar eden içerik problemlerini çözmek için canonical URL kullanılmalıdır. Canonical URL etkili ve hızlı yöntemlerden biridir.Canonical URLile SEO uyumlu web sitesi için bir ya da daha fazla benzer içeriklerden uygun olanı seçilir. Seçilen içerikler ana içerik olarak belirlenir. Diğer tüm içerikler canonical URL ile ana içeriğe yönlendirilir. Böylece intihal olayı var izlenimi engellenir. Ayrıca web sitesinin sayfasının değeri artar.
·Site İçi Linkler Kullanmak
Web sitelerinde ziyaretçilerin işine yarayacak site içi linkler kullanılmalıdır. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, metni linkle doldurmak içeriği itici yapacaktır. Ayrıca linkleme yapılan sayfaların güvenirliliği çok önemlidir. Güvenirlilik konusunda dikkatli olmak gerekmektedir.
· İletişim Bilgileri Sayfası Kullanmak
Web sitelerinde mutlaka web sitesinin sahipleri hakkında yeterli bilginin olduğu iletişim sayfası bulunmalıdır. İletişim sayfasında adres, telefon ve e-mail gibi temel bilgilere yer verilmelidir. Web sayfasına eklenen iletişim bilgileri site sahiplerinin Whols bilgileriyle eşleşmelidir.
Site Dışı SEO
SEO uyumlu web sitesi arama motoru sonuçlarında, ilk sıralarda çıkabilmesi için, site dışı SEO uygulamaları da yapmak gerekmektedir. Bu uygulamalarda marka bilinirliliğini artırmak için backlink, sosyal medya ve dijital PR çalışmaları yapmak gerekmektedir.
Site dışı SEO ’da özgünlük, kalite, denge, ziyaretçilere fayda sağlamak gibi hedefler web sitesinin arama motorları sıralamasında yükselişe geçmesini sağlar. Ayrıca web sitesinininternet ortamında güçlenmesine neden olur. SERP performansında olumlu ve devamlı etki elde edilir.
- Backlink: Web sitesinin sektörü ve konusuyla alakalı benzer olan diğer web sitelerinden, URL adresi, görsel kullanımı veya anahtar kelimeyle web sayfasına yapılan geri bağlantıdır. Web sayfasında kullanılan backlinkler,sayfayı daha çok bilinir yapar. Ayrıca backlink dengeli kullanıldığında, SEO uyumlu web sitesi çalışmalarına katkı sağlamaktadır.
- Sosyal Medya: Yeni oluşturulan web sayfalarını, sahip olunan sosyal medya hesaplarında geri bağlantı kurularak paylaşmaktır. İstenirse web sayfaları sosyal medya hesaplarında geri bağlantı kullanmadan da paylaşılabilir. Sosyal medya hesaplarında oluşturulan marka veya hizmetle ilgili gelişmeler, kampanyalar ilan edilebilir. Sosyal medyayı web sitesi tanıtımı için kullanmak arama motorları sıralamasında etki eden bir yöntemdir.
- Dijital PR Çalışması: Marka veya hizmet hakkında sektörle iyi imaj yaratmak için kullanılır. Dijital ve klasik medyada olumlu durumlar yaratmak için web siteleri, bloglar, haber siteleri, sosyal medyada yayınlanan içeriklerden oluşmaktadır.
Bu çalışmalar ziyaretçi odaklı, dikkat çekici, yaratıcı, değer sunan içerikler üretilerek yapılmalıdır. Web sitesi için aranılan hedef kitlenin etkilenmesi için doğal yoldan genişleyerek sitenin trafiği artırılmalıdır. Böylece arama motorlarında üst sıralara yükselme meydana gelecektir. Site dışı SEO uygulamaları ile web sitesi hedeflerine daha hızlı ulaşma konusunda olumlu katkılar sağlanacaktır.
Etkili SEO
Etkili SEO yöntemleri ile web sitesine sağlanacak faydalar şu şekildedir:
- Web sitesinin arama motorlarında iyi bir konum elde etmesi sağlanır.
- Web sitesinin organik tıklanma sayısı artar.
- Potansiyel müşteriler artar.
- Web sitesinin daha kaliteli ve değerli hale gelmesi sağlanır.
SEO uyumlu Web sitesi için içerik oluştururken veya siteyi güncellerken, hedef ziyaretçilerin niyetini doğru anlamak çok önemlidir. Eklenecek yeni içerikler veya düzenlenecek içeriklerin kullanıcıların beklentilerine tam anlamıyla cevap verdiğinden emin olmak gerekmektedir.
Aslında SEO için söylenecek en güzel şey internet ortamında fark yaratmaya çalışmaktır. SEO çalışmalarında başarılı olmak için kalite standartlarını bilmek gerekir. SEO için olan bu kalite kurallarına bağlı kalınarak çalışmalar yapılmalıdır. Bu çalışmalar rakiplerden farklı olmayı ve en iyisini yapmayı da içermektedir.
SEO çalışmasının ve anahtar kelime stratejisinin bir parçası olan, uzun kuyruklu anahtar kelimeler kullanılarak içerikler üretilmelidir. Spesifik arama sorgulamalarını cevaplayan uzun kuyruklu anahtar kelimelerdir. Aslında, uzun kuyruklu anahtar kelimeleri kullanmak, rekabeti nispeten düşük bir yöntemdir. Fakat yine de uzun kuyruklu anahtar kelimelerle ziyaretçiler için faydalı ve zengin içerikler üretilmelidir.
“SEO uyumlu web sitesi ne demek?” sorusuna en güzel cevap, bütüncül bir bakış açısıyla arama motoru optimizasyonu yapmaktır. Web sitesi için site içi SEO yönergeleriyle arama motorlarına uyum sağlanmalıdır. Daha sonra site dışı SEO yönergeleriyle web sitesi güçlendirilmelidir.
Web sitesi için ücretli ve ücretsiz SEO analiz programlarından faydalanmak gerekmektedir. SEO çalışmalarının sürekli kontrol altında tutulması gerekir. Olabilecek hataların önceden fark edilip çözülmesi web sitesinin işlevselliğini arttırır. İnternet ortamında rakiplerin ne yaptığı takip edilmelidir. Böylece daha iyisinin yapılması için gayret edilmelidir.
SEO uyumlu web sitesi için içeriklerin kaliteli, faydalı ve değer katan tarzda hazırlanması gerekli. Web sitesini ziyaret edenler için içeriklerin görsel açıdan ilgi çekici olması önemlidir. Ayrıca kullanılacak video ve ses gibi multimedya araçlarından faydalanmak ziyaretçilerin dikkatini çeker.
Bu Yazıya Puan Ver!
1 kişi puan verdi.