Web Tasarım Formu


Nasıl Bir Web Sitesi Veya Hizmet Arıyorsunuz?

Başka Hangi Hizmetlere İhtiyacınız Olabilir ?

Tercih ettiğiniz bir platform var mı?

Projenizde kaç dil kullanılacak?

Lütfen listeden seçim yapınız.

Projenizden biraz bahsedebilir misiniz?

Bu alan zorunlu değildir.

 / 1000

(Firmanızın genel tanıtımı, ürün varsa siteye konulacak ürün sayısı, filtre ve karşılaştırma modülü olacak mı, yaklaşık sayfa sayısı, üyelik vb. bir sistem olacak mı, mevcut siteniz varsa ondan ne farkı olacak, ve diğer eklemek istediğiniz herşeyi buraya lütfen olabildiğince detay yazınız.)

Bir dosya göndermek ister misiniz?

Dosya Seç

Dosya seçilmedi...

Bu alan zorunlu değildir.

Bizimle nasıl iletişime geçmek istersiniz?

Nerelisiniz?

İl / İlçe / Mahalle selectbox seçimi olacak.

Size nasıl hitap edelim?

e-Dönüşüm Nedir?

e-Dönüşüm Nedir?
e-Dönüşüm Nedir?
27/12/2020
0 Yorum
Kader P.
1140

İnternet ve dijital olanın etkisi ile gerçekleşen kalıcı değişimlerin kavramsal karşılığı olan e-Dönüşüm, 2000’li yıllarda ortaya çıkmıştır. Bir nevi teknolojiye ayak uydurma çalışması olarak görülen e-dönüşümün, kamu ve özel şirketlerin finansal süreçlerinin kontrolünün elektronik ortamda gerçekleştirilmesinin bir sonucu olduğunu ve bu bağlamda sağlıktan bürokrasiye, iletişimden ticarete birçok sektörün bu elektronikleşme hızına ayak uydurduğunu söylemek mümkündür.

Kamu ve özel şirketlerin büyümelerini hızlı bir şekilde gerçekleştirebilmeleri ve bu bağlamda elde etmeyi planladıkları gelişime ulaşabilmeleri için e dönüşüm adeta bir zorunluluk haline gelmiştir. Bunun kanun önünde bir zorunluluk teşkil etmediği görülse de, avantajları göz önünde bulundurulduğunda “ zorunluluk “ haline geldiğini söylemek mümkündür. Bu bağlamda devletin de bu dönüşüme ayak uydurduğu, mevcut e dönüşüm sistemleri ile gözlemlenmiştir. Bahsi geçen sistemler ve bu sistemlerin kapsadığı detaylar ise aşağıda verildiği gibidir.

e-Fatura Nedir konusunu okumak size bu makaleyi daha anlaşılır hale getirecektir.

E-Dönüşüm Sistemleri Nelerdir?

  • E-Fatura: faturaların yazımını, basımını ve gönderimini kapsayan işlemlerin tamamının artık internet üzerinden gerçekleştirilmesini konu alan e dönüşüm sistemidir. Firmaların en fatura sayesinde daha hızlı bir gelişim sağladıklarını ve bu bağlamda mevcut süreçlerini daha hızlı yürüttüklerini söylemek mümkündür. Bu konu ile ilgili detaylı bilgi ise “ E-Fatura Nedir?” adlı metnimizde yer almaktadır.
  • E- Serbest Meslek Makbuzu: E serbest meslek makbuzu, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafınca sunulan standartlara uygun bir şekilde ve elektronik ortamda oluşturulan; bu bağlamda söz konusu makbuzların muhafazasını, ibrazını ve raporlanmasını kapsayan uygulamanın en genel adıdır. Bir e-Dönüşüm sistemi olan e serbest meslek makbuzu, serbest meslek erbaplarının mesleki faaliyetleri ile ilgili olan tahsilatları için düzenlenen ve kağıt olarak hazırlanan serbest meslek makbuzlarının elektronik ortamdaki karşılığıdır. Bu konu ile ilgili detayları bilgi almak isteyen kişilerin e-SMM (e-Serbest Meslek Makbuzu) adlı metnimizi incelemeleri ve bu bağlamda talep ettikleri bilgilere ulaşmaları mümkündür.
  • E-Devlet: Kamu kurumları ve kamu kurumlarının işlemleri ile ilgili işlem ve belgelerin hızlı bir şekilde halledilmesini mümkün kılan bir e- dönüşüm sistemi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu sistemin, günümüzde yer alan bir çok kurumu kapsadığını ve yine birçok kurumun web siteleri ile entegre bir şekilde çalışabildiğini söylemek mümkündür.
  • E-Arşiv: E-arşiv, belirli bir konuda var olan bilgilerin elektronik ortamda saklanmasını ve bu bilgilere ihtiyaç duyulduğu zaman kolay bir şekilde temin edilmesini sağlayan sisteme verilen isimdir. Veri bankalarında saklanan bu bilgilerin, çeşitli yedekleme yöntemleri ile güvence altına alındıklarını ve bu bağlamda ortaya çıkması muhtemel olan veri kaybının önlendiğini söylemek mümkündür. Buna ek, e-arşiv fatura diye bir kavram vardır. Bu kavram da, taraflardan birinin e-fatura sistemine kayıt olduğu, diğerinin ise kayıt olmadığı durumlarda kullanılan fatura türünü ifade etmektedir.
  • E-Defter: muhasebe süreçleri ile ilgili olan işleyişin kolaylaştırılması amacı ile kullanılan yevmiye defteri ve defter-i kebir gibi defterlerin dijital ortama taşınması sonucunda ortaya çıkan kavramdır. Bu kavramın sağladığı avantaj ise şu şekildedir; e-defter ile tutulan kavramlarda, zaman damgası hazır bulunmaktadır. Bu da söz konusu defterlerde noter onayı zorunluluğunun ortaya çıkmasını sağlayan bir durumdur. Buna bağlı olarak var olan arşiv sıkıntısının ortadan kalktığı ise, ortaya çıkan bir diğer avantajdır.
  • E- İrsaliye: kurumların mal hareketlerinin, elektronik cihazlar ile düzenli bir şekilde izlenebilmesi için oluşturulan bir belgedir. Bu e dönüşüm sistemi ile, “ sevk irsaliyesi “ adı verilen belgenin, elektronik ortamda muhafaza ve ibraz edilmesi mümkün kılınmaktadır.
Yazıya Puan Ver
0 Kişi Puan Verdi
Konu Etiketleri: