Web Tasarım Formu


Nasıl Bir Web Sitesi Veya Hizmet Arıyorsunuz?

Başka Hangi Hizmetlere İhtiyacınız Olabilir ?

Tercih ettiğiniz bir platform var mı?

Projenizde kaç dil kullanılacak?

Lütfen listeden seçim yapınız.

Projenizden biraz bahsedebilir misiniz?

Bu alan zorunlu değildir.

 / 1000

(Firmanızın genel tanıtımı, ürün varsa siteye konulacak ürün sayısı, filtre ve karşılaştırma modülü olacak mı, yaklaşık sayfa sayısı, üyelik vb. bir sistem olacak mı, mevcut siteniz varsa ondan ne farkı olacak, ve diğer eklemek istediğiniz herşeyi buraya lütfen olabildiğince detay yazınız.)

Bir dosya göndermek ister misiniz?

Dosya Seç

Dosya seçilmedi...

Bu alan zorunlu değildir.

Bizimle nasıl iletişime geçmek istersiniz?

Nerelisiniz?

İl / İlçe / Mahalle selectbox seçimi olacak.

Size nasıl hitap edelim?

e-Ticaret Sitesi Kurmak İçin Gerekli Evrak ve Belgeler Nelerdir? (2021 Güncel)

e-Ticaret Sitesi Kurmak İçin Gerekli Evrak ve Belgeler Nelerdir? (2021 Güncel)
e-Ticaret Sitesi Kurmak İçin Gerekli Evrak ve Belgeler Nelerdir? (2021 Güncel)
20/08/2020
0 Yorum
Ö.Faruk
5943

e-Ticaret sitesi kurmaya karar verdiniz peki e-ticaret sitesi için gerekli evraklar nelerdir? Sizde işinize titizseniz, işinizi şansa bırakmak istemiyorsanız e-ticaret sitesi için gerekli belgeleri bu yazımızda kolayca öğrenebilirsiniz.  Hem fiziki hem de elektronik ortamda ticarete atılmak için birtakım evraklara ihtiyaç vardır. Bu evraklar ticari ve hukuki açıdan önemlidir. Ticari evraklar, müşterilerinizin size güvenini temsil eder. Dolandırıcı olmayıp gerçek bir satıcı olduğunuzu kanıtlamanın yollarından biridir. Hukuki evraklar ise devlete ticaret yaptığınızı bildirmektedir. Bu sayede ileride karşılaşabileceğiniz hukuki sorunların önüne geçmiş olursunuz.

Şirket Sahibi Olmak Gerekir

Her e-ticaret sitesinin başlıca gereksinimi bir şirket sahibi olunması ve ürün satıyor olmasıdır. Yapılacak satışlar müşterilerinize faturalandırılmalıdır. Yasal bir e-ticaret sitesine sahip olmak için şirket bulunması gereken ilk şarttır. E-ticaret sitelerinin olmazsa olmazları arasında kredi kartı ile ödeme yapmak vardır. Sanal pos için şirket kaydı yaparak banka ile iletişime geçmeniz gerekmektedir. Banka hesabınıza bir sanal pos cihazı bağlar. Online olarak ödeme almanız bu pos ile gerçekleşir. Bu nedenle şahıs olarak e-ticaret sitesi kurulamamaktadır.

E-ticaret Sitesi İçin Gereken Evraklar

İlk olarak şirket evrakları gerekmektedir. Bunlar vergi levhası, kaşe, adres, telefon ve faturadır. SSL EV kullanacaksanız ticari sicil kaydı ve directory kaydı gereken evraklardandır. Şirket sahibine ait imza sirküleri de zaman zaman ihtiyaç duyulan evraklar arasındadır. Şahıs Şirketi İçin Gereki Evraklar Listesi için bu konu size daha ayrıntılı bilgi verebilir. 

Editörün Notu ; e-Ticaret ile Para Kazanma Yolları konumuz, size hızlı kazanç konusunda fayda sağlayabilir.

Sanal Pos

Son dönemlerde kullanıcılar kredi kartı ile ödeme yapabildiği siteleri daha çok tercih etmektedir. Bu nedenle banka ile iletişime geçerek hesabınıza sanal pos tanımlatmalısınız. Bunun için gerekli evraklar banka tarafından istenecektir. Banka, şirketinizin durumuna göre olumlu veya olumsuz olarak geri dönüş yapar.

E-ticaret Sitesinde Bulunması Gereken Evraklar

E-ticaret sitesi açmak için gereken evrakların yanı sıra sitenizde bulunması gereken evraklar da vardır. Sitenizi açmadan önce mesafeli satış sözleşmesi, gizlilik sözleşmesi, üyelik sözleşmesi ve iade iptal koşulları gibi belgeleri hazırlamalısınız. Bu belgeler genellikle sitenin en alt tarafında bulunmaktadır. Ayrıca, kullanıcıları ödeme sayfasına yönlendirirken de bu sözleşmeler kullanıcılara sunulmaktadır.

e-Ticaret sitelerinde referansımız olan toptanbilgisayar.net e-ticaret sitesine ait sözleşmeler aşağıda belirtilmiştir. Örnek olması açısından sizlerle paylaşıyoruz. 

Örnek 2 Gizlilik Sözleşmesi

Örnek 3 Üyelik Sözleşmesi

Havale, EFT, Kargoda Kapıda Ödeme İçin Gerekli Bilgiler

Ödeme için sanal posun yanında havale, EFT ve kapıda ödeme de oldukça rağbet görmektedir. Bu sistemler için bankaya şirket bilgileriniz ile birlikte başvurmalısınız. Banka tarafından açılan hesap ve şirket bilgileri ile bir kargo şirketine müracaat etmelisiniz. Kargo şirketi ile anlaşarak kapıda ödeme yaptırmanız mümkündür.

ETBIS (Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi)

E-ticaret işletmeciliği yapabilmek için başvurulması gereken yerlerden birisi de Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi’dir. Bu sistem Ticaret Bakanlığı tarafından kontrol altında tutulmaktadır. Sistem sayesinde e-ticaret yapan siteler kontrol altına alınır ve müşterilerin alışveriş yaptığı siteler kontrol edilir. 31.12.2017 tarihinden itibaren ETBIS’e kayıt yaptırmak Türkiye’de zorunlu hale gelmiştir. Kaydı olmayan e-ticaret siteleri 5.000 ila 20.000 arasında para cezasına tabi tutulur.

Şahıs Firması Nasıl Kurulur?

E-ticaret yapabilmek için herhangi bir şirket sahibi olmak yeterlidir. Eğer fiziki bir mağazanız bulunmuyorsa şahıs firması kurmak kısa yoldan en az maliyet gerektiren seçeneklerden biridir. Kurulum maliyeti yaklaşık 500 TL’dir. Bir mali müşavir ile vergi dairesine başvurarak şahıs firması açma işlemlerini başlatabilirsiniz. İşlemler tamamlandıktan sonra artık vergi mükellefi sayılırsınız ve vergi levhasına sahip olursunuz. Düşük bütçe ile aldığınız bu vergi levhası sayesinde hem e-ticaret sitesi kurabilir hem de fiziki bir mağaza açabilirsiniz.Şahıs Şirketi Nasıl Kurulur? konusu ile daha ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz. 

 

Yazıya Puan Ver
8 Kişi Puan Verdi