Web Tasarım Formu


Nasıl Bir Web Sitesi Veya Hizmet Arıyorsunuz?

Başka Hangi Hizmetlere İhtiyacınız Olabilir ?

Tercih ettiğiniz bir platform var mı?

Projenizde kaç dil kullanılacak?

Lütfen listeden seçim yapınız.

Projenizden biraz bahsedebilir misiniz?

Bu alan zorunlu değildir.

 / 1000

(Firmanızın genel tanıtımı, ürün varsa siteye konulacak ürün sayısı, filtre ve karşılaştırma modülü olacak mı, yaklaşık sayfa sayısı, üyelik vb. bir sistem olacak mı, mevcut siteniz varsa ondan ne farkı olacak, ve diğer eklemek istediğiniz herşeyi buraya lütfen olabildiğince detay yazınız.)

Bir dosya göndermek ister misiniz?

Dosya Seç

Dosya seçilmedi...

Bu alan zorunlu değildir.

Bizimle nasıl iletişime geçmek istersiniz?

Nerelisiniz?

İl / İlçe / Mahalle selectbox seçimi olacak.

Size nasıl hitap edelim?

Web Site Tasarımı Nasıl Değiştirilir?

Web Site Tasarımı Nasıl Değiştirilir?
Web Site Tasarımı Nasıl Değiştirilir?
06/01/2021
0 Yorum
Sinan Ö.
1553

Ünlü filozof Herakleitos der ki: “Her şey akar.” Bu ünlü sözün bize anlatmak istediği temel düşünce ise, her şeyin değişeceği ve hiçbir şeyi aynı kalmayacağıdır. Ne tesadüftür ki web siteleri için de durum böyledir. Her web sitesi, bir nedenden dolayı değişime uğramak zorunda kalabilir. Örneğin bir saldırı meydana gelebilir ya da iyileştirmeler gerekli olabilir. Bu gibi durumlarda web sitesi tasarımının değiştirilmesi zorunludur. Peki web sitenin tasarımı nasıl değiştirilir? Hemen bakalım.

Web Tasarım Hakkında

Web tasarım, web sitelerinin tasarlanması işlemidir. Bu işi üstlenen uzmanlara ise “web tasarımcı” adı verilmektedir. Ancak web tasarımcı olmadan da birkaç noktada kendi başınıza web sitenizin tasarımını değiştirebilirsiniz. Tıpkı patlak bir ampul için usta çağırmadığınız gibi, basit işlemlerle siz ilgilenebilirsiniz. Peki herkesin yapabileceği tasarım yenileme işlemleri nelerdir? Hemen ona geçelim.

Web Tasarım Nasıl Yapılır?

Web tasarım hizmeti, web sitenizdeki değişikliklerin tümüne verilecek isimdir aslında. Bu nedenle sadece kodlamadan ibaret değildir. Her web sitesinde, aşağıda yer alan bölümler mutlaka bulundurulmalı ve gerektiğinde değiştirilmelidir:

  • Site adı
  • Logo ve slogan
  • “Hakkımızda”, “Referanslarımız” gibi web sayfaları
  • İletişim bilgileri
  • Ana sayfa

Yukarıdaki her bir madde aslında birer başlıktır. Şimdi tüm bu başlıklara değinelim.

İlk olarak site adına göz atalım. Site adı, ziyaretçilerin sitenizle ilk etkileşimlerinden birisidir. Bu nedenle web sitenizin adını henüz oluşturmadıysanız, mutlaka kısa ve net bir isim seçim. Bu isim sizin her şeyinizdir. Eğer isim seçtiyseniz, bu aşamada bu isme uygun bir logo ve slogan üretmiş olun. Eğer logo ve slogan belliyse, logonun değiştirilmesi gerekli mi? sorusunu sorun. Zira Shell 19. yüzyıldan kalma logosunu kullansaydı gülünç olurdu, değil mi?

Sayfalar kısmında ise mutlaka ara ara değişikliğe gitmeniz gerekmektedir. Örneğin “Hakkımızda” sayfasında ya da “Hizmetlerimiz” sayfasında değişiklik gerekiyor olabilir. Hakkımızda sayfası, bir sitenin kimlik sayfasıdır. Bu nedenle ne kadar canlı tutulursa o kadar iyi olacaktır. İletişim sayfalarında ise link kontrolü yapılması doğru olacaktır. Zamanla telefon numaranız değişmiş olabilir ya da sosyal medya hesaplarınızın kullanıcı adını değiştirmiş olabilirsiniz.

Web Tasarımda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yukarıdaki bahsettiğimiz her bir madde, admin paneli üzerinden rahatça değiştirilebilecek basit işlemlerdir. Ancak basit olmaları kritik değer taşıdıkları gerçeğini değiştirmez. Şimdi ise web tasarımın uzmanlık boyutundaki yönlerine değinelim. Özellikle bu alanda kendini sürekli geliştirmek isteyenler için...

Web tasarımında değişiklik kararı almak nedensiz olmamalıdır. Yani ilk olarak web tasarımda değişikliğe gidilmenin nedeni araştırılmalıdır. Siteniz mi yavaş? Ziyaretçiler hemen çıkıyor mu? Bahar temizliğine mi gereksinim duyuyorsunuz? O halde gelin hemen başlıklar halinde bu kararı aldıktan sonra neler yapabilirsiniz onlara göz atalım.

Sitenizi Tamamen Değiştirmeyin!

Web tasarımda değişikliğe gidilirken yapılan en büyük hatalardan birisi, “Başlamışken hepsini değiştirelim.” düşüncesidir. Bu düşünce tamamıyla yanlıştır. Web tasarımda değişikliğe gidilirken mutlaka parça parça değişim yapılması doğru olacaktır. Zira sitenize sürekli olarak gelen ziyaretçiler bu durumu garipseyebilir. Facebook’un “Zaman Tüneli” tasarımına geçmesi bile aylarca protesto edilmiş ve benimsenmemişti. Bu nedenle tasarımdaki değişikliğin kapsamı, ziyaretçilerinizin sitenize yabancılaşmasında temel etkendir.

Parça parça değişen gemide hiçbir orijinal parça kalmasa da herkes o gemiyi bilir değil mi? Ancak bir gecede tamamen değiştirilseydi kimse tanıyamazdı. Facebook’un ilk kurulduğu günkü tasarımla günümüzdeki tasarımı arasındaki fark da bu duruma örnek olarak verilebilir. Eğer temelli bir değişiklik yaparsanız, sitenizin tanınmasını zorlaştırabilirsiniz.

Sitenizin SEO Ayarlarını Yaptırın

Siteniz SEO konusunda ne kadar başarılı? Bu sorunun cevabını verebilmek adına sitenizi analiz ettirdiniz mi? Eğer bu soruların cevaplarını bilmiyorsanız, ilk olarak cevapları aramaya başlayın. Tasarım konusunda değişiklik yaparken mutlaka SEO kriterlerini göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. Siteniz güzel gözükse de belki de o görsel sitenizi yavaşlatıyor olabilir. Ya da sitenizdeki o eklenti harika işlevlere sahip olsa da çok büyük bir boyuta sahip olabilir. Mutlaka Google Insıghts gibi araçlarla sitenizdeki temel yanlışları aratın ve değişikliklerinizde bu yanlışları da göz önünde bulundurun.

Uzman Yardımı Alın!

Nasıl ki arızalı bir ev aletini tamir ederken aleti tamamen bozma riskiniz varsa, web sitenizin tasarımını değiştirirken sitenize kalıcı zarar verme riskiniz de var demektir. Özellikle de yedek almadıysanız ya da bilmediğiniz bir işlem yaptıysanız, tüm verilerin silinmesine neden olabilirsiniz. Penta Yazılım, web tasarım konusunda uzun yıllardır profesyonel hizmet veren bir firmadır. Penta Yazılım’dan alacağınız web tasarım fiyat teklifi sayesinde hem uygun fiyata hem de istediğiniz özelliklere sahip bir tasarım elde edebilirsiniz. Bu sayede tüm bu işlemlerle uğraşmak yerine işi uzmanına bırakabilir ve arkanıza yaslanabilirsiniz.

 

Yazıya Puan Ver
2 Kişi Puan Verdi
Konu Etiketleri: