Web Tasarım Formu


Nasıl Bir Web Sitesi Veya Hizmet Arıyorsunuz?

Başka Hangi Hizmetlere İhtiyacınız Olabilir ?

Tercih ettiğiniz bir platform var mı?

Projenizde kaç dil kullanılacak?

Lütfen listeden seçim yapınız.

Projenizden biraz bahsedebilir misiniz?

Bu alan zorunlu değildir.

 / 1000

(Firmanızın genel tanıtımı, ürün varsa siteye konulacak ürün sayısı, filtre ve karşılaştırma modülü olacak mı, yaklaşık sayfa sayısı, üyelik vb. bir sistem olacak mı, mevcut siteniz varsa ondan ne farkı olacak, ve diğer eklemek istediğiniz herşeyi buraya lütfen olabildiğince detay yazınız.)

Bir dosya göndermek ister misiniz?

Dosya Seç

Dosya seçilmedi...

Bu alan zorunlu değildir.

Bizimle nasıl iletişime geçmek istersiniz?

Nerelisiniz?

İl / İlçe / Mahalle selectbox seçimi olacak.

Size nasıl hitap edelim?

E-Ticaret Yapmak İstiyorum Peki Nasıl yapacağım ?

E-Ticaret Yapmak İstiyorum Peki  Nasıl yapacağım ?
E-Ticaret Yapmak İstiyorum Peki Nasıl yapacağım ?
04/09/2022
0 Yorum
SAMET SAĞLAM
600

E-Ticaret Yapmak İstiyorum Peki Ama Nasıl? sorusu yatıyor ve benim de mesleğimden ötürü zaman zaman bu ve buna benzer pek çok soru soruyorlar. Bu yazımda genel hatlarıyla insanların akıllarında ki soruların büyük bir kısmını gidermeye çalışacağım. Yazı dizimizin  içeriğin de değineceğim kısımlar;

  1. E-ticaret Nedir?
  2. E-ticaretin faydaları
  3. E-ticaret Nasıl Yapılır?
  4. E-ticaret’in Altın kuralları
  5. Online Pazar Yerleri
  6. Dropshiping Nedir?

E-ticaret Nedir?

E-Ticaret Yapmak İstiyorum. Aslında hepimiz biliyoruz ki bu soruyu Google’a sorduğunuz da size yaklaşık 0,40 saniyede 1.950.000’den fazla sonuç çıkaracaktır fakat yinede kısaca burada sizin için e ticaret nedir sorusunu yanıtlıyayım. Litaratürde E-ticaret; İnternet ortamında gerçekleşen real veya sanal ürünlerin belli bir ücret karşılığında alınıp satılması durumudur. Muhtemelen bunu bilmeyenimiz pek azdır ancak E ticaret yapmak isteyenlerinde sıklıkla düştüğü belli başlı hatalar vardır. Öncelikle baştan bu yapılan hataların önüne geçebilirsek başıraya ulaşmak son derece kolay olacaktır.

Profesyonel anlamda bu işin içine girmek isteyenlerin düştüğü en büyük hata maliyetlendirme kısmında yaşanmaktadır. Akıllarda hep Personel masrafı düşük, dükkan kirası yok, elektrik yok su yok gibi pek çok cezbedici düşünce vardır. Ancak bunun ne kadar yanlış bir düşünce olduğunu ve kısa sürede bu düşüncelerin sizi nasıl yaptığınız işe lanet edip vazgeçireceğini baştan anlatmakta fayda var.

E-ticaret Sitesi Kurulumu;

E-Ticaret Yapmak İstiyorum. Tıpkı real dünyada ki mağazanız gibi internet ortamında da bir dükkana/mağazaya ihtiyacınız var. Bu mağazayı kurarken en önemli husus ve sizin aylık/yıllık giderlerinizi hesaplayabilmeniz için ne kadar bir trafik beklentisi içinde olduğunuzu planlamış olmanız gerekiyor. Bu tarz bir oluşumun size ilk maliyeti minumum 4.000 TL – 100.000 TL arasında değişecektir. Hedef cironuzun artması ile bu maliyetlerde yükselecektir bunu aklınızdan çıkarmıyın lütfen.

Personel Maliyeti:

E-Ticaret Yapmak İstiyorum. Ben nasıl olsa işin başındayım zaten elemanlarımda var bi şekilde yürütürüz mantığıyla hareket etmeniz düşeceğiniz en büyük yanlışlardan biridir. Sadece bu iş için personel/personellere ihtiyacınız mutlak suretle var. Tabi burada değerlendirebileceğiniz en büyük avantaj freelance çalışanlar olacaktır. Bunun içinde tek bir kişi ile başlayacaksanız 5.500 – 15.000 TL aralığında bir meblayı her ay vermeniz gerektiğini aklınızdan çıkarmayın.

Reklam Bütçesi:

E-Ticaret Yapmak İstiyorum. Dijital pazarlamanın en temel kurallarından biridir reklam. Bu durumu kısaca Ne kadar ekmek, O kadar köfte şeklinde değerlendirebilirsiniz. Reklam bütçenizi planlarken yaptığınız iş her ne olursa olsun sektörünüz çok spesifik olmadığı sürece kural 2022 yılı itibari ile 1’e 8-9 ciro anlamına gelir. Peki bu da ne demek oluyor şimdi? Bu demek oluyorki 1000 TL Reklam = 8.000 – 9.000 Tl Ciro anlamına gelir.

Seo Harcaması:

E-Ticaret Yapmak İstiyorum. Seo pek çoğumuzun bildiği gibi arama motoru optimizastonu anlamına gelir.  Bu da yine kendi sitenizin aylık olarak harcamalarınızda olmazsa olmazlarındandır. Bunun için yine aylık ortalama 2000-10.000 TL aralığında bir bütçe ayırmanız gerektiği anlamına gelir.

Lojistik Giderleri:

E-Ticaret Yapmak İstiyorum. Yine pek çok kişi işe başlarken kargo giderlerini göz ardı ediyor veya doğru hesaplayamıyor. Ancak günün sonunda kargo giderlerinin kazandığı paranın üstünde olduğunu gören/anlayan satıcılar pişmanlık yaşıyabiliyor. Aşağıda ki tabloda Aras Kargonun 2022 yılının sonuna kadar geçerliliğini sürdüren ancak ocak ayı itibari ile geçerli olan fiyat listesini görebilir satacağınız ürünlerin gönderim bedelleri hakkında fikir sahibi olabilmeniz açısından faydalı olacaktır.

2022 yılı Aras Kargo Kargo Gönderim Bedelleri

Şimdi tüm bu durumları göz önünde bulundurarak Örnek bir fiyatlandırma çalışmasını gelin şimdi birlikte yapalım.

Not: Bu fiyatlandırmada iş yeri maliyetini dışarıda tutacağız.

1 kiloluk bir kargo için 11,70, iki kiloluk bir kargo için 12,89 ve 3 kiloluk kargolar için de 14,32 TL

Yazıya Puan Ver
9 Kişi Puan Verdi
Konu Etiketleri: