Web Tasarım Formu
En Yaygın Wifi Sorunları ve Çözümleri

Son yıllarda birçok işi internet üzerinden yapıyoruz. Bu nedenle WiFi bağlantısında sorun yaşamak birçok insanın korkulu rüyası haline gelmiştir. Çoğu yöntemin denenmesine rağmen bu sorunlara çözüm bulamamak hem işlerin gecikmesine hem de can sıkkınlığına sebep oluyor. Bu yazımızda sizlerle Wi-fi sorunlarının neler olduğunu ve bu sorunları nasıl gidereceğinizi paylaşacağız.
-
Wi-Fi Tuşu Açık Değil
Dizüstü bilgisayarlar güvenlik nedeniyle Wi-Fi açıp kapama tuşuna sahiptir. Bu nedenle fark etmeden de olsa açık sandığımız tuş kapalı olabilir. Öncelikle Wi-Fi özelliğinizin açık olduğundan emin olun. Eğer sorun hala devam ediyorsa aşağıdaki maddeleri inceleyin.
-
SSID ve Güvenlik Anahtarının Doğru Olması
SSID, Wi-Fi ağının yönlendirici adıdır. Doğru SSID’ye bağlandığınızdan emin olmalısınız. Benzer isimde farklı bir bağlantıya tıklamak sorunun bir parçası olabilir. Diğer bir çözüm yolu ise şifrenizin doğru olmasıdır. Örneğin, Num Lock açık zannedip sayılar ile şifre girmeye çalışabilirsiniz. Doğru parolayı girdiğinizden emin olun.
-
İnternetin Çalıştığından Emin Olun
Eğer ağ bağlantınız çalışmıyorsa sorun modemde olabilir. Başka bir cihazdan internete bağlanılabiliyorsa sorun bilgisayardadır.
-
Modem ve Router’ı Sıfırlayın
DSL modem, kablo modem ve ağ yönlendiricisi birden fazla cihazın internete bağlanmasına izin vermiyor olabilir. Modemi açıp kapattıktan sonra sorunun bu durum olduğundan emin olun. Bu durumda modem ve router sıfırlanmış olacaktır. Sorun devam ediyorsa bilgisayarınızı yeniden başlatın.
-
Güvenlik Duvarlarının Devre Dışı Bırakılması
Bilgisayarınızda var olan güvenlik uygulamaları internete bağlanmanızı engelliyor olabilir. Bu nedenle güvenlik yazılımlarını geçici olarak devre dışı bırakın ve Wi-Fi’ye bağlanmayı deneyin.
-
Uçak Moduna Geçmek
Pratik ama kalıcı olmayan çözümlerden birisi telefonu veya tableti uçak moduna almaktır. Telefonunuzun veya tabletinizin tüm bağlantılarını kopartmak için 30 saniye boyunca uçak moduna alın. Uçak modundan çıktıktan sonra 10 saniye cihazın kendine gelmesini bekleyin ve Wi-Fi ağına tekrar bağlanmayı deneyin.
-
Modemin İsmini Değiştirmek
Modemin ismini değiştirmek diğer yöntemlere göre biraz daha teknik bilgi isteyebilir. Ancak etkili bir yöntemdir. Modemin ismini değiştirdiğinizde o ağa bağlanacak her cihaz için yeni bir modem olarak görülmektedir. Cihazlarda modemi sıfırlamış olmaktır. Bu yöntem için bilgisayarda modem ayarlarına girin. Modemi yeni bir isimle kaydedin. Daha sonra diğer tüm cihazlarda da modem kaydettiğiniz bu yöntemle görülecektir. Ardından tekrar bağlanmayı deneyin.
-
Wi-Fi Bağlı Ama İnternet Yok Problemi
Bazı durumlarda internete bağlı olarak gözükseniz bile internet gerektiren uygulamaları kullanamayabilirsiniz. Bu sorun TCP/IP yığını, IP adresi veya DNS istemci önbelleği ile ilgili bir sorun olabilmektedir. Bilgisayarınızda ayarlar bölümüne girin. Güncelleştirme ve güvenlik bölümüne gelin ve sorun giderme seçeneğini tıklayın. Ardından internet bağlantıları seçeneğinden ağ sorunları gidermeyi seçip çalıştırın.
-
Windows 10 Wi-Fi Bağlanmama Sorunu
Böyle bir durumla karşılaşıyorsanız ağ aygıtının sürücüsü kaldırılıp Windows tarafından geri yüklenmesi sağlamak gerekmektedir. İlk olarak aygıt yöneticisini açın. Ağ bağdaştırıcısını bulup kaldır seçeneğini seçin. Cihazı yeniden başlattığınızda Windows otomatik olarak geri yükleyecektir.
-
Wi-Fi Bağlantısı Kesilme Sorunu
Wi-Fi ağına bağlıyken birden bağlantınız kesiliyorsa öncelikli olarak yapmanız gereken sorunun router kaynaklı olmadığından emin olmaktır. Sorun router kaynaklı değilse ağ bağdaştırıcısının güç ayarlarında olabilir. Windows güç tasarrufu sağlamak için ağ bağdaştırıcısını kapatabilmektedir. Bunun için başlat menüsüne sağ tıklayarak aygıt yöneticisini seçin. Ağ bağdaştırıcıları altındaki listeyi genişletin. Sağ tıklayıp özellikler bölümüne gelin. Güç yönetimi sekmesi ve bilgisayarın güç tasarrufu için bu cihazı kapatmasına izin ver butonunu kapalı hale getirin.