Web Tasarım Formu


Nasıl Bir Web Sitesi Veya Hizmet Arıyorsunuz?

Başka Hangi Hizmetlere İhtiyacınız Olabilir ?

Tercih ettiğiniz bir platform var mı?

Projenizde kaç dil kullanılacak?

Lütfen listeden seçim yapınız.

Projenizden biraz bahsedebilir misiniz?

Bu alan zorunlu değildir.

 / 1000

(Firmanızın genel tanıtımı, ürün varsa siteye konulacak ürün sayısı, filtre ve karşılaştırma modülü olacak mı, yaklaşık sayfa sayısı, üyelik vb. bir sistem olacak mı, mevcut siteniz varsa ondan ne farkı olacak, ve diğer eklemek istediğiniz herşeyi buraya lütfen olabildiğince detay yazınız.)

Bir dosya göndermek ister misiniz?

Dosya Seç

Dosya seçilmedi...

Bu alan zorunlu değildir.

Bizimle nasıl iletişime geçmek istersiniz?

Nerelisiniz?

İl / İlçe / Mahalle selectbox seçimi olacak.

Size nasıl hitap edelim?

Joomla Nedir? Joomla'nın Genel Özellikleri

Joomla Nedir? Joomla'nın Genel Özellikleri
Joomla Nedir? Joomla'nın Genel Özellikleri
26/09/2020
0 Yorum
Ö.Faruk
1795

JOOMLA NEDİR?

Joomla, web içeriklerinizi yayımlayabilmeniz için sunulan açık kaynak kodlu ve ücretsiz bir içerik yönetim sistemidir. Joomla ile birbirinden farklı birçok içeriği tek bir noktadan yönetebilirsiniz. Hazır web sitesi şablonları gibi çoğu özelliği Joomla’yı içerik yönetim sistemleri arasında üst sıralara taşımıştır. Yakın geçmişte Joomla oldukça popüler ve alanında en iyi içerik yönetim sistemlerinden biriydi. Wordpress ve Blogger gibi platformlar şöhretine biraz gölge düşürse de piyasada tutunmaya uzun zamandır devam etmektedir. Joomla indirmek ve resmi websayfasına gitmek için buraya tıklayabilirsiniz. 

Joomla, şu anda dünya üzerinde en çok kullanılan içerik yönetim sistemidir. Sistem sayesinde hayalinizdeki web sitesini kolayca oluşturabilirsiniz. Açık kaynak kodlu bir içerik yönetim sistemi olduğu için web sitesinin oluşmasında üstün kod bilgisine ihtiyaç duymazsınız. Açık kaynak kodlu olmasının bir diğer avantajı ise kullanıcılara ücretsiz hizmet verebilmesidir. PHP ile yazılmıştır ve MySQL veri tabanını kullanmaktadır

JOOMLA’NIN GENEL ÖZELLİKLERİ

  • MVC ÖZELLİĞİ

Model- View- Controller olarak adlandırılan MVC, Joomla’nın da kullandığı tasarım mimarisidir. MVC, üç katmandan oluşmaktadır. Bu katmanların hepsi birbirinden bağımsızdır. Bu nedenle büyük çaplı projelerde, yönetim ve kontrolün daha rahat ilerleyebilmesi için tercih edilmektedir.

Wordpress, MVC kullanmadığı için Joomla’nın bu özelliği ikisi arasındaki en büyük farklardan biridir. MVC kullanmayan bir işletim sistemi “function.php” kodları ile saldırıldığında tamamen savunmasız kalır. Bu nedenle Wordpress ile kurulmuş bir site bu kodlarla tamamen yok edilebilir. MVC özelliği ile Joomla’nın en güçlü rakibine karşın ne kadar güçlü olduğunu görebilirsiniz.

  • Mobil Uyumluluk

Joomla, mobil cihazlardan yönetilebilen tek içerik yönetim sistemidir. Bu nedenle, bilgisayara ihtiyaç duymadan tablet veya telefonlardan da web sitenizi yönetebilirsiniz.

  • Güvenlik

Joomla, güvenlik açısından oldukça güçlü bir içerik yönetim sistemidir. Kullanıcı hesabına girişlerde iki faktörlü kimlik doğrulaması seçeneği sunar. Ayrıca, üstün kodlama bilgisine ihtiyaç duyulmadan SSL sertifikasını ve Google ReCaptcha’yı aktifleştirebilirsiniz.

Google ReCaptcha gibi uygulama ve servisleri öğrenmek için Google Popüler Uygulamarı yazımızı okuyabilirsiniz.

  • Arama Motoru Optimizasyonu (SEO)

Joomla, son sürümünde mikro veri özelliğini ekledi. Bu sayede SEO dostu olma özelliğini arttırdı.

  • Sayfa Hızı

Joomla’nın sayfa yenileme hızı rakipleri arasında iyi sayılabilecek ölçüdedir. Son yayınlanan sürümüyle birlikte eski sürümüne nazaran 2,5 saniye daha hızlı yüklemeye sahip olmuştur.

  • Çoklu Dil Desteği

75 dil desteğiyle en çok dil desteği sağlayan içerik yönetim sistemidir. Bir web sitesinin farklı dillerde yayınlanması, site trafiğini önemli ölçüde arttıracaktır. Ayrıca, içerisinde ücretsiz çeviri paketleri bulunmaktadır.

  • Kolay Kullanım

Joomla’yı kullanmak için üstün yazılım bilgisine ihtiyacınız yoktur. Dijital içerik oluştururken veya yönetirken karmaşık kodlarla uğraşmazsınız. Ayrıca, Joomla’nın kendi sistemini yönetmeyi öğrenmek de yalnızca birkaç alacaktır.

  • Yerleşik Fonksiyonlar

Joomla, web sitenizi geliştirmek için ihtiyacınız olan uzantıları bünyesinde bulundurmaktadır. Böylece, eklenti yükleyerek sitenizin yavaşlaması gibi bir durum söz konusu olmaz. Eklentilerin yerleşik olması güvenlik açıklarını da minimum dereceye indirmiştir.

JOOMLA’YI KULLANAN WEB SİTELERİ

Joomla, büyük veya küçük ölçekli sayılabilecek birçok web sitesinin altyapısını oluşturmaktadır. Joomla kullanılarak farklı türlerde web siteleri oluşturulabilir. Örneğin; haber portalı, müzik sitesi, okullar için web sitesi veya sosyal paylaşım sitesi oluşturulabilir. Az kod bilgisiyle profesyonel web siteleri için Joomla’yı kullanabilirsiniz. Sürekli güncellenen sürümleriyle birçok yerleşik fonksiyonları da bünyesinde bulundurur. Bu sayede alanında en hızlı sitelere de imza atabilirsiniz. Şimdi gelelim hangi web sitelerinin Joomla altyapısı ile oluşturulduğuna. Belirttiğimiz gibi küçük, orta ve büyük ölçekli birçok web sitesi Joomla ile oluşturuldu. Ancak referans olması açısından büyük ve popülerliği yüksek web sitelerinden bahsedelim.

  • Önemli bir işletim sistemi olan Linux, web sitesi altyapısını Joomla ile oluşturmuştur.
  • Dünya Sağlık Örgütü (WHO), web sitesi Joomla altyapısı ile oluşturulmuştur. Bu web sitesi Joomla’nın güçlü bir altyapı olduğunu göstermektedir. Çünkü her gün yüz binlerce belki milyonlarca, dünyanın dört bir yanından kullanıcıyı misafir ediyor.
  • Birleşmiş Milletler web sitesi de Joomla ile kurulmuştur.
  • Avusturalya Yüksek Mahkemesi, MTV Yunanistan gibi ülkelerin önemli mercilerinin web siteleri Joomla altyapısını taşımaktadır.
Yazıya Puan Ver
0 Kişi Puan Verdi
Konu Etiketleri: