Web Tasarım Formu


Nasıl Bir Web Sitesi Veya Hizmet Arıyorsunuz?

Başka Hangi Hizmetlere İhtiyacınız Olabilir ?

Tercih ettiğiniz bir platform var mı?

Projenizde kaç dil kullanılacak?

Lütfen listeden seçim yapınız.

Projenizden biraz bahsedebilir misiniz?

Bu alan zorunlu değildir.

 / 1000

(Firmanızın genel tanıtımı, ürün varsa siteye konulacak ürün sayısı, filtre ve karşılaştırma modülü olacak mı, yaklaşık sayfa sayısı, üyelik vb. bir sistem olacak mı, mevcut siteniz varsa ondan ne farkı olacak, ve diğer eklemek istediğiniz herşeyi buraya lütfen olabildiğince detay yazınız.)

Bir dosya göndermek ister misiniz?

Dosya Seç

Dosya seçilmedi...

Bu alan zorunlu değildir.

Bizimle nasıl iletişime geçmek istersiniz?

Nerelisiniz?

İl / İlçe / Mahalle selectbox seçimi olacak.

Size nasıl hitap edelim?

Kosgeb Nedir? Nasıl Başvurulur? Kimler Faydalanır? 2021

Kosgeb Nedir? Nasıl Başvurulur? Kimler Faydalanır? 2021
Kosgeb Nedir? Nasıl Başvurulur? Kimler Faydalanır? 2021
01/07/2020
0 Yorum
Hilal D.
1553

Açılımı, Küçük ve Orta Ölçekli sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’dır. Tahmin edileceği üzere yeni girişimleri destekleyen bir kurumdur. Kendi işletmesini kurmak, yeni bir iş dalına atılmak veya ticaret yapmak isteyen kişiler başlangıçta belirli bir miktarda sermayeye ihtiyaç duyarlar. Aileden mirasları veya kişilerin önceden kendi birikimleri yoksa bu sermayeyi karşılamak biraz zor olabilir. Yüksek faizli banka kredilerindense devletin yeni girişimcilere destek olması gerekmektedir. Bu noktada KOSGEB devreye girmektedir. Girişimcilerin yeni iş alanları atılması konusunda maddi destek sağlamaktadır. KOSGEB verdiği destek sayesinde hem ülke ekonomisine katkı yapmakta hem de bireylere yeni iş kapılarının önünü açarak işsizliği azaltmaya yardımcı olmaktadır. KOSGEB sayesinde küçük ve orta ölçekli birçok işletme kurulmaktadır. Ayrıca bu yeni kurulan işletmeler ile var olan diğer işletmeler arasında rekabet ortamı oluşturmaktadır. İşletmeler rekabet ortamında adlarını üst sıralara taşımak için sürekli olarak kendilerini geliştirme yoluna gitmektedir.

1990 yılında Sanayi ve Ticaret Bakanlığı bünyesinde kurulmuş olan KOSGEB’in esas amacı, KOBİ’lerin büyüyerek ekonomik kalkınmaya katkı sağlamasıdır. Peki KOBİ kimdir?

KİMLER KOBİ’DİR?

KOBİ, küçük ve orta büyüklükteki işletme kelimelerinin kısaltmasıdır. KOSGEB, KOBİ’lerin tanımı için net bir ifadede bulunmuştur: imalat sanayisinde, hisselerin %25’inden fazlası büyük işletmelerin elinde olmayan, 1 ila 250 kişi arasında işçi çalıştıran şirketlerdir. KOBİ kavramına çalışan sayısı, satış miktarı, çalışma alanı, maaş dağılımı, üretim miktarı gibi birçok faktör etki etmektedir. En genel ölçüt ise çalışan sayısı ve firmanın cirosudur. KOBİ’ler üç gruba ayrılmıştır:

  1. Mikro Ölçekli İşletme: Firma bünyesinde yılda en fazla 10 işçiden az çalıştıran ve yıllık net hasılatı 1 milyon Türk lirasını aşmayan işletmeleri kapsamaktadır.
  2. Küçük Ölçekli İşletme: Firma bünyesinde yılda en fazla 50 işçi çalıştıran ve yıllık net hasılatı 5 milyon Türk lirasını aşmayan işletmeleri kapsamaktadır.
  • Orta Ölçekli İşletme: Bünyesinde yıllık en fazla 250 kişi çalıştıran ve yıllık net kazancı 25 milyon Türk lirasını aşmayan işletmeler, orta ölçekli işletme sınıfına girmektedir.

KOSGEB’İN GÖREVLERİ NELERDİR?

  • Sanayide, araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin desteklenmesi ve bu faaliyetlerin uygulanması için teknoloji merkezleri, teknoparklar, danışmanlık merkezleri, enstitüler ve benzeri birimlerin kurulmasını sağlamak.
  • Üniversiteler veya kamu ve özel araştırma kurumlarındaki teknolojik altyapıdan işletmelerin de yararlanmasını sağlamak, üniversite- sanayi iş birliği kurmak.
  • Ülkenin teknoloji seviyesini yükseltmek ve mevcut olan teknolojiye erişimi kolaylaştırmak.
  • Üniversite ve araştırma merkezlerine gereken imkanları sunarak teknolojiye dair bilgileri derleme ve geliştirme üzerine teknoparklar gibi oluşumlara olanak tanımak.
  • İşletmeler için, bir işletmenin nasıl yönetilmesine dair bilgiler vermek ve bu bilgileri verebilmek için ihtisas merkezleri kurmak.
  • İşletmelerin küresel boyutlara ulaşabilmesi için maddi destek ve eğitim desteği sağlamak.
  • Yukarıda belirtilen hizmet merkezinde çalışacak kişilere gereken nitelikli eğitimi vermek.
  • İşletmelerin pazarlama sorunlarına çözümler getirmek.
  • İşletmeleri; yatırım, üretim ve planlama konusunda güçlendirmek.

KOSGEB DESTEKLERİNDEN KİMLER FAYDALANABİLİR?

KOSGEB’ten birçok kişi faydalanabilmektedir. Yeni bir iş kurmak ve iş hayatına atılmak isteyenler KOSGEB’e başvurabilen başlıca kişilerdendir. Var olan işletmelerini geliştirmek isteyenler de başvurabilir. Bu ifade oldukça geniş anlamlar içermektedir. İş yerine yeni bir makine almak isteyenler, personel istihdam etmek isteyenler, firmasının tanıtımını yapmak isteyenler, yurtiçi ve yurtdışı fuarlara katılmak isteyenler, AR-GE ve inovasyon anlamında proje yürütmek isteyenler bu ifade içerisinde yer almaktadır. Bu kişiler KOSGEB’e başvurabilirler.

KOSGEB’E NASIL BAŞVURULUR?

  • İlk olarak KOSGEB Web sitesine kaydolmak gerekmektedir.
  • İşletmenin KOBİ ölçeklerine uygun olup olmadığının belgelenmesi gerekmektedir. Bunun için KOBİ beyannamesi doldurulmalıdır.
  • Firma tarafından doldurulan bilgileri KOSGEB uzmanları kontrol eder. Sonuçlar firmaya bildirilir.
  • Değerlendirme olumlu sonuçlanırsa, başvuru yapan firma KOSGEB’in hibe ve desteklerine başvurmaya hak kazanmış olur. Yatırım planına uygun olan kredi desteğine başvuru kapsamında KOSGEB uzmanları ile görüşmeler yapılır.
Yazıya Puan Ver
1 Kişi Puan Verdi
Konu Etiketleri: