Web Tasarım Formu


Nasıl Bir Web Sitesi Veya Hizmet Arıyorsunuz?

Başka Hangi Hizmetlere İhtiyacınız Olabilir ?

Tercih ettiğiniz bir platform var mı?

Projenizde kaç dil kullanılacak?

Lütfen listeden seçim yapınız.

Projenizden biraz bahsedebilir misiniz?

Bu alan zorunlu değildir.

 / 1000

(Firmanızın genel tanıtımı, ürün varsa siteye konulacak ürün sayısı, filtre ve karşılaştırma modülü olacak mı, yaklaşık sayfa sayısı, üyelik vb. bir sistem olacak mı, mevcut siteniz varsa ondan ne farkı olacak, ve diğer eklemek istediğiniz herşeyi buraya lütfen olabildiğince detay yazınız.)

Bir dosya göndermek ister misiniz?

Dosya Seç

Dosya seçilmedi...

Bu alan zorunlu değildir.

Bizimle nasıl iletişime geçmek istersiniz?

Nerelisiniz?

İl / İlçe / Mahalle selectbox seçimi olacak.

Size nasıl hitap edelim?

Ücretsiz Hosting Veren Siteler ( 2021 En İyileri Servisleri)

Ücretsiz Hosting Veren Siteler ( 2021 En İyileri Servisleri)
Ücretsiz Hosting Veren Siteler ( 2021 En İyileri Servisleri)
12/09/2020
0 Yorum
Ö. Faruk
4070

Ücretsiz hosting servisi veren siteleri merak etmişsinizdir. Neden bu ara herkes ücretsiz hosting veren siteleri araştırıyor hiç düşündünüz mü? Ücretli hostinglerin dolar bazlı çalışması nedeni ile alım gücü azaldı ikinci sebep ise öğrenci ve yeni merak salanlar için Ücretsiz Hosting veren siteler cazip geliyor.

İlk önce ücretsiz hosting alıp başarı sağlayıp ücretli hostinge ve sunuculara geçmek daha mantıklı olabiliyor.Dijitalleşen dünyamızda hosting oldukça önemli bir kavramdır. Ücretsiz hosting servislerini açıklamadan önce hosting’in ne olduğuna bir bakalım. Bir web sayfası kurduğunuzda, bu sayfanın 7/24 internet üzerinde barınması ve açık olması gerekir. Bunu bir dosya klasörü gibi kendi bilgisayarınızda saklayıp barındıramazsınız. Web sitenizin kesintisiz bir hizmet vermesi için hosting sağlayıcılarına ihtiyacınız var. Ayrıca, güçlü donanım ve yazılımları sayesinde de web sitenizi güvende tutarlar.

İnternet üzerinden birçok ücretsiz hosting servisine erişebilirsiniz. Ancak, bazılarında belirli miktarlarda ücret ödemeniz gerekmektedir. Aradığınız hizmetin en iyisini alabilmek ve şartları uyduğu takdirde herhangi bir ücret ödemeden bu hizmetten faydalanabilmek için hosting hakkında bilgi sahibi olmak gerekmektedir.

Hosting Türleri Nelerdir?

  • Paylaşımlı Hosting

Ortalama bir web sitesi kurmak istiyorsanız paylaşımlı hosting türü sizin için ideal bir seçim olacaktır. Bu hosting türünde, bir sunucunun paylaştırılmış bölümlerinden biri kullanılır. İnternet sitesinin ilk kurulduğu dönemlerde kullanıcıların tercihi bu yönde olmaktadır. Paylaşımlı hosting ile aynı sunucu üzerinde yer alan web siteleri; hafıza, işlemci gücü, disk alanı gibi sunucunun sağladığı kaynakları ortak olarak kullanır. Eğer ücretsiz hosting servislerinden birini tercih etmeyecekseniz paylaşımlı hosting maliyetinin çok düşük olduğunu söyleyebiliriz.

  • VPS (Virtual Private Server)

VPS hosting, ana mantık olarak paylaşımlı hosting servisi ile oldukça benzerdir. Yine birden çok web sitesi aynı sunucu üzerinde bulunur ve ana sunucu üzerinde yüklü olan tüm web siteleri aynı işletim sistemini kullanmak mecburiyetindedir. Paylaşımlı hosting hizmetinden farklı olarak, VPS hosting üzerinde her web sitesi için özel alan açılır. Bu sayede web siteleri, daha güçlü işlemci performansına ve daha büyük hafıza alanına sahip olmaktadır. Paylaşımlı hosting ile başlayan küçük web siteleri, büyüme aşamalarına geçtiklerinde ve orta düzey sayılabilecek bir web sitesine sahip olduklarında VPS hosting hizmetinden yararlanmalıdır.

  • Bulut (Cloud) Hosting

Bulut hosting servisinin en önemli avantajı, web sitesinin tarayıcıya indirme süresinin neredeyse sıfır olmasıdır. Bu nedenle, son zamanlarda web sitesi sahipleri tarafından sıklıkla tercih edilir. Çalışma mantığı ise birden fazla farklı sunucu kullanması ile oluşturulur. Web siteniz, tek bir sunucu yerine merkezi kaynakta çalışan sunucular kümesini kullanır. Bu sunucu kümelerinin her birinde web sitenizin içeriği bulunur. Web sitenize bir erişim talebi geldiğinde, bir sunucu meşgul ise diğer sunucuya yönlendirilir. Böylelikle sitenizin açılma süresi sıfır olur.

  • WordPress Hosting

Wordpress hosting, yalnızca Wordpress altyapısına sahip web sitelerine özeldir. Aslında bir paylaşımlı hosting hizmetidir. Tek farkı Wordpress kullanan web siteleri için hizmet vermesidir. Wordpress’e göre ölçeklendirildiğinden dolayı site oldukça hızlı yüklenir. Bu nedenle de kullanıcıların tercihlerinden biri olmaktadır.

  • Kiralık (Dedicated) Hosting

Bu hosting türünde, tercih edeceğiniz hosting firması bir sunucusunu veya web sitenizin boyutuna göre sunucularını yalnızca size tahsis etmektedir. Şirketin web sitesi ise şirket aracılığı ile hosting hizmet almanız, hosting sağlayıcısının hoting ile ilgili tüm teknik desteğini almanızı sağlar.

Kiralık hosting hizmetinde, sunucu üzerine istediğiniz programı veya yazılımı yükleyebilirsiniz. Çünkü sunucu tamamen size aittir. Yüksek trafiğe sahip web siteleri için önerilir ve maliyeti diğer hosting hizmetlerine göre daha fazladır. Kullanıcılarına yüksek güvenlik sunar. Diğer hosting hizmetlerinde yaşanabilecek hız düşüklüğü gibi problemlerle karşılaşmazsınız.

Hosting türlerinden bahsettikten sonra akıllarda oluşan “Hangi hosting türünü tercih etmeliyim?” sorusunu giderelim.

  • Eğer web sitenizi Wordpress altyapısı ile kurduysanız Wordpress hosting tercih etmelisiniz.
  • Yeni bir web sitesi açtıysanız trafiğiniz artana kadar paylaşımlı hosting tercih edebilirsiniz.
  • Yeni kurduğunuz web sitesi daha çok kullanıcıya ulaşmaya başladıysa VPS hosting sizin için iyi bir seçenek olacaktır.
  • Kurumsal veya yoğun bir trafiğe sahip web siteniz varsa kesinlikle kiralık hosting’e yönelin. Web sitenizin ihtiyaçları için diğer sunucu hizmetleri yetersiz kalacaktır.

Ücretsiz Hosting Servisleri

  1. Infinity Free

Ücretsiz hosting servisi denildiğinde akıllara gelen ilk isimlerden biri Infinity Free olmaktadır. Sınırsız disk alanı ve sınırsız bant genişliği imkanı sağlar. Kullanıcılara 10 adet e-posta hesabı ve 1FTP sunar. Aktif 300.000 kullanıcısı vardır. Ücretsiz olmasına rağmen sitenizin her gün 7/24 çalışacağı garantisini vermektedir. Sizde ücretsiz hosting veren siteye gidip keyifini yaşayın!

  1. Free Hostia

Kullanıcılar tarafından yetersiz karşılanan ücretsiz bir hosting servisidir. Yetersiz görülmesinin sebebi yalnızca 250 MB disk alanı imkanı tanımasıdır. Bu disk alanı birkaç fotoğraf ve yazı ile doldurulabilir. 6 GB bant genişliği ve 3 adet e-posta hesabı imkanı verildiğine bakıldığında, bu servisten yalnızca başlangıç seviyesinde ve kendini denemek isteyen kullanıcılar yararlanabilir.

  1. 000Webhost

Ücretsiz hosting hizmeti veren en iyi ve en eski firmalardan biridir. Yaklaşık 10 senedir ücretsiz hosting hizmeti sağlamaktadır. Kullanıcıları reklamlar ile rahatsız etmez. 300 MB disk alanı ve 3 GB bant genişliği imkanı sunmaktadır. Yetersiz gibi görünse de amatör kullanıcıların kendilerini geliştirebilmesi için iyi bir ücretsiz hizmettir.

  1. Byethost

En güçlü ücretsiz hosting firmalarındandır. Güçlü olmasının sebebi hali hazırda 1 milyon kullanıcıya sahip olmasından kaynaklanıyor. Her zaman hizmet veren hızlı destek hattına sahip. 5 GB disk alanı ve sınırsız bant genişliği imkanı tanıyor. Ayrıca 5 adet e-posta hesabı veriliyor.

  1. Award Space

0 reklamsız çalışma garantisi ile 17 yıldır 2,5 milyondan fazla kişiye ücretsiz hosting hizmeti veriyor. 1 GB disk alanı ve 5 GB bant genişliği veriyor. FTP desteği vardır. Wordpress veya Joomla altyapısına sahip web sitenizi kolayca Award Space üzerinde kurabilirsiniz. Bedava hosting arayışınız umarız güzel sonuçlanmıştır.

Yazıya Puan Ver
0 Kişi Puan Verdi