Web Tasarım Formu


Nasıl Bir Web Sitesi Veya Hizmet Arıyorsunuz?

Başka Hangi Hizmetlere İhtiyacınız Olabilir ?

Tercih ettiğiniz bir platform var mı?

Projenizde kaç dil kullanılacak?

Lütfen listeden seçim yapınız.

Projenizden biraz bahsedebilir misiniz?

Bu alan zorunlu değildir.

 / 1000

(Firmanızın genel tanıtımı, ürün varsa siteye konulacak ürün sayısı, filtre ve karşılaştırma modülü olacak mı, yaklaşık sayfa sayısı, üyelik vb. bir sistem olacak mı, mevcut siteniz varsa ondan ne farkı olacak, ve diğer eklemek istediğiniz herşeyi buraya lütfen olabildiğince detay yazınız.)

Bir dosya göndermek ister misiniz?

Dosya Seç

Dosya seçilmedi...

Bu alan zorunlu değildir.

Bizimle nasıl iletişime geçmek istersiniz?

Nerelisiniz?

İl / İlçe / Mahalle selectbox seçimi olacak.

Size nasıl hitap edelim?

Whatsapp Nedir ?

Whatsapp Nedir ?
Whatsapp Nedir ?
26/06/2020
0 Yorum
Hilal D.
2017

Whatsapp, birçoğumuzun aşina olduğu bir mesajlaşma ve arama uygulamasıdır. Android, BlackBerry, iPhone, Windows Phone ve Nokia telefonları ile uyumlu olarak çalışan uygulama 2G, 3G, 4G ve Wi-Fi internet bağlantısı aracılığıyla çalışmaktadır. Ayrıca Android cihazlarla da uyumludur. Kullanıcıların aralarında fotoğraf, video, ücretsiz arama, sesli mesaj, yazılı mesaj ve belge göndermesine olanak tanımaktadır. Yahoo! adlı arama motorunun eski çalışanları Biran Acton ve Jan Koum tarafından ABD’nin Kaliforniya eyaletinde kurulmuştur. Whatsapp Messenger, kısa zamanda büyük bir kitleye ulaşmıştır. 2012 yılının ağustos ayından 2013 yılının ocak ayına kadar olan altı aylık süreç içerisinde iletişim trafiği %75 oranında artarak %500’e ulaşmıştır. Kayıtlı kullanıcı sayısı en fazla olan siber hizmetler arasındadır. İlk yayınlanma tarihi 2010 yılının ocak ayında olmuştur.

Whatsapp'dan sahte mesaj nasıl gönderilir merak ediyor musunuz? Whatsapp Sahte Mesaj Gönderme yazımız tam size göre. Orjinali ile birebir neredeyse aynı. 

Facebook tarafından 4 milyar USD nakit para, 12 milyar USD hisse senedi ve 3 milyar USD sınırlandırılmış hisse senedi olmak üzere toplamda 19 milyar USD karşılığında Whatsapp satın alınmıştır. Facebook ve Whatsapp’ın sahibi Marc Zuckerberg yaptığı açıklamada Whatsapp’ın 1 milyar kullanıcıya ulaştığını açıklamıştır. 

WHATSAPP REKLAMLI MI OLACAK?

Whatsapp geliştiricileri Yahoo! adlı arama motorunun eski çalışanlarındandır. Yahoo! reklam satarak ayakta kalmaya çalışan bir uygulama olmuştur. Google ise reklamsızdır ve bu özelliği sayesinde kurulduktan kısa zaman sonra Yahoo!, Google’ın gölgesinde kalmıştır. Bu konuda Whatsapp geliştiricileri birtakım ifadelerde bulunmuşlardır.  "Kimse yeni bir reklam görmek için heyecan duyacak bir şekilde uyanmaz, kimse yarın göreceği reklamlar hakkında düşünerek uyumaz. Biz insanların bütün gün kimlerle sohbet ettiklerini düşünerek heyecanlandıklarını (ya da kimlerle sohbet edemedikleri için hayal kırıklığı yaşadıklarını) biliyoruz. Reklam sadece estetiğin bozulması değildir. Reklam zekanıza hakarettir ve düşünme yönteminize müdahale etmektir. Unutmayın, reklam işin içine girdiğinde siz "ürün" olmaktasınız." Whatsapp geliştiricileri reklam hakkında bu şekilde düşünmektedir. Bu da Whatsapp’ın neden reklamsız olduğuna açıklık getirmektedir. Peki Whatsapp nereden gelir elde ediyor?

WHATSAPP NASIL PARA KAZANIYOR?

Whatsapp’tan gelir elde etme yöntemini iki döneme ayırmak doğru olacaktır. Öncelikle Whatsapp’ın Facebook tarafından satın alınmadan önceki dönemindeki kazancını inceleyelim. Facebook’tan önce kişiler Whatsapp’ı ilk bir sene ücretsiz kullanıyordu. Bir sene sonunda kullanıma devam edebilmesi için çok küçük senelik ücretler ödeniyordu. Böylelikle 100 milyon dolar gelir elde edildi.

Facebook’tan sonraki dönemde ise Whatsapp tamamen ücretsiz bir uygulama oldu. Bu nedenle doğrudan gelir elde edilemiyordu. Whatsapp, Facebook ve Instagram gibi kontrol mekanizmasına sahip bir uygulama değildir. Whatsapp’ın tanıtılmak için reklama ihtiyacı da yoktur. Çünkü kişiler kendi aralarında konuşurken zaten reklamı yapılan bir uygulama haline gelmiştir. Facebook için binlerce kişi çalışırken Whatsapp için 50 kişinin çalışması yeterlidir. Bu nedenle Whatsapp için büyük bir bütçe ayırmaya gerek yoktur. Ancak yine de doğrudan olmasa da Whatsapp’tan gelir elde edilmektedir. Bu durum şu şekilde açıklanabilir. Whatsapp satın alındığında kullanıcıların bilgileri ve mesajları da satın alındı. Kim ne kadar mesaj atıyor ve kiminle mesajlaşıyor hepsi sahipleri tarafından bilinmektedir. Whatsapp üzerinden herhangi bir şey almak istediğinizi bir arkadaşınız ile konuştuğunuzda Facebook’ta bu konu ile ilgili reklamlar çıkmaktadır. Bu da Whatsapp’tan dolaylı yoldan gelir elde etmenin bir yoludur.

WHATSAPP KURULUMU

Öncelikle IOS veya Android telefonunuza Whatsapp’ı indirmeniz gerekmektedir. Telefona yüklendikten sonra uygulamaya giriş yaparak lisans sözleşmesini kabul etmek gerekiyor. Kabul et ve devam et butonlarına basıldıktan sonra ekranda çıkan ülke seçme bölümüne geçilmektedir. Burada birçoğumuz için seçenek Türkiye olacaktır. Daha sonra telefon numarası yazılarak Whatsapp’ın doğrulanması gerekmektedir. Telefon numarası doğrulandıktan sonra telefon rehberinde kayıtlı kişiler ile Whatsapp üzerinden iletişim kurulabilir.

WHATSAPP NASIL KULLANILIR?

Whatsapp kurulumu tamamlandıktan sonra dilerseniz fotoğraf ekleyebilirsiniz. Fotoğraf eklemek için ayarlar kısmına basmanız gerekmektedir. En üstte bulunan isminizin yanına bastığınızda düzenle seçeneği ile Whatsapp için bir profil resmi ekleyebilirsiniz.

Mesajlaşma için rehberiniz ile Whatsapp ile rehberiniz senkronize çalışmaktadır. Karşı tarafın da Whatsapp’ı kurulu ise bir konuşma başlatabilirsiniz. Birisi ile mesajlaşma başlattığınızda aynı zamanda sesli ve görüntülü arama da yapabilmektesiniz. Ayrıca ses kaydı göndermek için ekranın alt kısmında yani mesaj yazılan bölümde bulunan mikrofon resmine basılı tutarak sesli mesajınızı iletebilirsiniz.

Whatsapp’ta sıkça duyduğumuz mavi tik ve son görülme ibareleri vardır. Son görülme karşıdaki kişinin en son ne zaman Whatsapp’a girdiğini göstermektedir. Mavi tik ise kişinin sizin mesajınızı okuduğunu gösteren bir işarettir. Mesajınızı ilettikten sonra renksiz yalnızca tek tik oluyorsa karşı tarafın internetinin kapalı olduğunu göstermektedir. Renksiz iki tik oluyorsa mesaj iletildi demektir. Mavi tik ve son görülmeyi dilerseniz kapatılabilir. Bu özellikleri kapatmak için yine ayarlar kısmına gelinmelidir. Hesap bölümüne girilmeli ve oradan gizlilik seçeneği seçilmelidir. Gizlilikte son görülme-profil fotoğrafı- hakkımda- gruplar- durum seçeneklerinden oluşmaktadır. Son görülmeniz için herkes seçeneğini işaretlerseniz rehberinizde kayıtlı olmayan kişilerde sizin numaranız varsa son görülmenizi görebilir. Profil fotoğrafı, hakkımda ve gruplar için de aynı şekilde olmaktadır. Kişilerim seçeneğini seçtiğinizde yalnızca sizin rehberinizde kayıtlı kişiler bu bilgilere ulaşabilmektedir. Hiç kimse seçeneğinde ise kimse bu bilgileri görmemektedir. Mavi tik için gizlilik bölümündeki okundu bilgisi seçeneğini kapattığınızda mavi tik de kapanmış olmaktadır.

Whatsapp üzerinde bir kişiyi engelleyebilirsiniz. Engellediğinizde karşı tarafa sizin onu engellediğinize dair bir bildirim gitmez. Whatsapp üzerinden size mesaj göndermek istediğinde gönderemez. Mesajlarını yazsa da renksiz tek tik işareti çıkmaktadır. Mesajlar size iletilmemektedir. Profil fotoğrafınız ve diğer bilgileriniz görünmemektedir. Bir kişiyi Whatsapp üzerinde engellemek için konuşmalarınızın bulunduğu ekrana gelin. Kişinin isim bilgisinin üzerine basın. En alta gelindiğinde kişiyi engelle seçeneğine basıldığında artık o kişi sizinle iletişim kuramamaktadır. Engeli kaldırmak istediğinizde ayarlar, hesap ve gizlilik bölümüne gelip engellenenler listesine basmanız gerekmektedir. Burada o kişiye basarak engelini kaldırabilirsiniz.

Whatsapp’ta aynı anda yalnızca bir kişi ile konuşma sınırlandırılamaz. Grup oluşturma özelliği bulunmaktadır. Bu sayede gruba eklenen kişi sayısı kadar kişiye aynı anda mesajınız iletilmektedir. Grup oluşturmak için mesajlarınızın bulunduğu kısmın sağ tarafında yeni grup butonu bulunmaktadır. Bastığınızda “katılımcı ekle” sayfası çıkacaktır. Katılımcıları seçmeniz gerekmektedir. “İleri” butonuna tıkladıktan sonra “grup konusu” yazmanız gerekmektedir. Dilerseniz grubunuz için profil resmi de ekleyebilirsiniz.

Whatsapp’ta durum ekleme özelliği bulunmaktadır. Bu durum ekleme özelliği Instagram story özelliğine benzetilebilir. 24 saat boyunca gösterimde kalmaktadır. Durumu görebilecek kişiler hem sizin rehberinizde kayıtlı olmalı hem de sizin karşı tarafta numaranız olmalıdır. Duruma fotoğraf veye video ekleyebilirsiniz. Kimlerin durumunuzu görüntülediğini de istediğiniz zaman görebilmektesiniz.

WHATSAPP WEB NEDİR ?

Whatsapp Web, telefonda kullanılan Whatsapp Messenger uygulamasının bilgisayarda kullanılabilen versiyonudur. Bilgisayarınızda bulunan tarayıcıdan Whatsapp Web sayfasına girmeniz gerekmektedir. Daha sonra telefonunuzdaki Whatsapp uygulamasından ayarlar kısmına gelin ve “WhatsApp Web/Masaüstü” seçeneğine basın. Burada QR kodunu tara seçeneğini seçin ve bilgisayarınızdaki kodu taratın. Artık telefonda bulunan Whatsapp bilgilerinizi bilgisayarda görebilirsiniz. Buradan kişilerinizle mesajlaşmanızı sürdürebilir, fotoğraf, video, ses kaydı ve belge gönderebilirsiniz. Tarayıcıdan açmak istemezseniz Whatsapp Web’i masaüstünüze indirebilirsiniz.

Yazıya Puan Ver
2 Kişi Puan Verdi
Konu Etiketleri: