Web Tasarım Formu


Nasıl Bir Web Sitesi Veya Hizmet Arıyorsunuz?

Başka Hangi Hizmetlere İhtiyacınız Olabilir ?

Tercih ettiğiniz bir platform var mı?

Projenizde kaç dil kullanılacak?

Lütfen listeden seçim yapınız.

Projenizden biraz bahsedebilir misiniz?

Bu alan zorunlu değildir.

 / 1000

(Firmanızın genel tanıtımı, ürün varsa siteye konulacak ürün sayısı, filtre ve karşılaştırma modülü olacak mı, yaklaşık sayfa sayısı, üyelik vb. bir sistem olacak mı, mevcut siteniz varsa ondan ne farkı olacak, ve diğer eklemek istediğiniz herşeyi buraya lütfen olabildiğince detay yazınız.)

Bir dosya göndermek ister misiniz?

Dosya Seç

Dosya seçilmedi...

Bu alan zorunlu değildir.

Bizimle nasıl iletişime geçmek istersiniz?

Nerelisiniz?

İl / İlçe / Mahalle selectbox seçimi olacak.

Size nasıl hitap edelim?

Bilgisayar Nasıl Hızlandırılır? Hemen Hızlandırın!

Bilgisayar Nasıl Hızlandırılır? Hemen Hızlandırın!
Bilgisayar Nasıl Hızlandırılır? Hemen Hızlandırın!
31/05/2021
0 Yorum
Ö.Faruk
927

1933 yıllarında Charles Babbage tarafından tasarlanan ilk dijital bilgisayar günümüze daha fonksiyonlu özellikler eklenerek ve yazılım-donalım faliyetleri de artırılarak çağımıza kadar gelmiştir. Bugünün dünyasında gelişmiş ve gelişmekte olan her ülke vatandaşının evinde ve ofisinde bilgisayara ulaşma imkânı vardır. İlk kişisel bilgisayarın özellikleri bakımından günümüze kıyasla çok ilkel kaldığı görülmektedir. Ağırlığı 1 ton üzerinde olan sadece açma ve kapma özelliği bulunan ve hafızası oldukça yetersiz bir bilgisayardı. Şu an ise bu özelliklerin tam tersi olarak bilgisayar mühendisi ve tasarımcıları üretim yapabilmekteler. Neredeyse incecik bir film gibi ekran kalınlığı ve minicik agıtlara milyonlarca şey depolama özellikleri çağın sunduğu en önemli tasarımlardır. Tabi birden fazla özellik eklendikçe birçok sorunu da beraberinde getirmektedir. Bilgisayarların ağırlıkları azaldıkça boyutları da küçülmektedir fakat bu kötü bir özellik değil hatta artı bir özelliktir. Bu son model bilgisayarların ömürleri de bu özelliklerle ters orantılı olarak azalmaktadır. En büyük sorun ise bilgisayarın kullandıkça yavaşlamasıdır. Bu yavaşlamanın sebebi olarak bilgisayarın yazılım alanın eskimesi ya da çok fazla uygulama kullanımı olabilir fakat mühendisler ve tasarımcılar geçici olsa da bilgisayar hızlandırabilmenin mümkün olabileceğini belirtmektedir. RAM, harici bellek, ana kart, işlemci veya ekran kartı gibi donanımların tamamını veya bir bölümünü yeni parçalar ile güncelleyebilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken husus ise mutlaka parçaların birbirine uyumlu olması gereğidir. Tabi bunların yanı sıra kullanım aşamasında da yapılabilecek bazı küçük uygulamalar vardır. Aşağı tarafta bulunan görev çubuğu yönetiminde arka planda çalışan uygulamaları kolaylıkla kapatabilirsiniz. Bu kapatma bilgisayarın tek bir noktada çalışmasını sağlayacağı için hızı bir miktar arttıracaktır. Bilgisayar kurulumundan itibaren mevcut olan bazı tarayıcılar vardır ve kullanılmayan bu tarayıcılar arka planda çalıştıkları için bilgisayarın normal bir zamandan daha fazla sürede cevap vermesine neden olur. Bu sebeple kullanılmayan tarayıcıların belleği boşaltılmalı ve masaüstü uygulamalarından kaldırılmalıdır.

Bilgisayarı Hızlandırmak İçin Hangi Parçayı Değiştirmeliyim?

Bazı genel masaüstü uygulamalarının yanı sıra kökten bir çözüm olması açısından bazı parça değişimlerinde yapılabilir. Bu parça değişimleri bilgisayarın hızını arttırmakta bazen kesin çözüm olmaktadır. Eğer eski bir bilgisayar kullanıyorsanız belli bir süre sonra yapılan format atma gibi hızlandırma çalışmaları yetersiz kalmaya başlayacaktır. Bu aşamada yeni bir donanım yatırımı yapmak yeni bir bilgisayar almaktan daha avantajlı olabileceği için tercih edilebilir. Ana kart ve işlemci değişimi oldukça pahalı işlemler olduğu için RAM ya da HDD değişimleri yaparak başlamak daha akıllıca olacaktır. Ancak seçeceğiniz RAM ’in mutlaka ana karta ve işlemciye uygun olması gerekiyor. Aksi taktirde durum daha da kötü olabilir. Bilgisayarınız da ani kapanmalar meydana gelebilir ve daha sonra bilgisayarın tamamen ölümüne neden olabilir. Bunun yanı sıra HDD’den SSD geçmek mantıklı değişimlerden biri olacaktır. İşletim sistemini ve dahili kullanılan bütün uygulamaları hızlandırabilmek için C klasörü üzerinden kurulum yapılabilir.

-Windows 10 Bilgisayarı Hızlandırır mı?

Gün geçtikçe gelişen teknoloji ile birlikte her türlü teknolojik aygıta güncelleme yani daha üst bir sürüm gelmektedir. Yeni kurulan bu güncellemeler bazen sitemin hızını arttırsa da yeterli hafıza olmadığı sürece bu uygulamalar cihazın hızını azaltabilir. Son gelen Windows işletim merkezi tüm Dünya ya Windows 10 sürümünü tanıttı. Cihazlara otomatik olarak gelen bu güncelleme bazı aygıtların yetersiz hafızası veya işletim sistemi eskimesinden dolayı gerçekleşememiştir. Windows 10 bilgisayar sisteminin verimliliğini arttırdığı gözlemlenmiştir fakat Microsoft her cihazında desteklemediği için yeni cihazlarına bazı eklentiler sunmuştur.

-Bilgisayarın Hızı Neye Bağlıdır?

Bir bilgisayarın hızı kullanıcının ne amaçla kullandığından tutun işletim sisteminin güncel olup olmamasından ya da ana kartın yapısına kadar birbirini izleyen bir zincir gibi bağlıdır. Seçilen tarayıcı da bu bağlamda önemli bir rol oynar. Arka planda çalışan uygulamalar bilgisayarın işletim hızını olumsuz etkiler.

-Bilgisayarların Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Bilgisayar bakımı uzun ömürlü kullanmak için oldukça önemli bir rol oynamaktadır. Bakım yapmanın da bazı incelikleri bulunmaktadır. Düzenli olarak işe yaramayan dosyalar silinmeli ve arka bellek boşaltılmalıdır. Tam olarak silinmemiş ya da kaldırılmamış uygulamalarda temizlenmelidir. İnternet tarayıcılarda bulunan geçmiş ve çerezlerde mutlaka düzenli olarak temizlenmelidir. Bunların haricinde disk birleştirme gibi işlemlerde belli aralıklarda yapılabilir.

 

Yazıya Puan Ver
1 Kişi Puan Verdi
Konu Etiketleri: