Web Tasarım Formu


Nasıl Bir Web Sitesi Veya Hizmet Arıyorsunuz?

Başka Hangi Hizmetlere İhtiyacınız Olabilir ?

Tercih ettiğiniz bir platform var mı?

Projenizde kaç dil kullanılacak?

Lütfen listeden seçim yapınız.

Projenizden biraz bahsedebilir misiniz?

Bu alan zorunlu değildir.

 / 1000

(Firmanızın genel tanıtımı, ürün varsa siteye konulacak ürün sayısı, filtre ve karşılaştırma modülü olacak mı, yaklaşık sayfa sayısı, üyelik vb. bir sistem olacak mı, mevcut siteniz varsa ondan ne farkı olacak, ve diğer eklemek istediğiniz herşeyi buraya lütfen olabildiğince detay yazınız.)

Bir dosya göndermek ister misiniz?

Dosya Seç

Dosya seçilmedi...

Bu alan zorunlu değildir.

Bizimle nasıl iletişime geçmek istersiniz?

Nerelisiniz?

İl / İlçe / Mahalle selectbox seçimi olacak.

Size nasıl hitap edelim?

Web Tasarım Uzmanı Kimdir? Maaşları Ne kadar?

Web Tasarım Uzmanı Kimdir? Maaşları Ne kadar?
Web Tasarım Uzmanı Kimdir? Maaşları Ne kadar?
07/10/2020
0 Yorum
Hilal D.
7949

Bir önceki yazımızda Web Yazılım Uzmanı hakkında bilgiler verdik. İlk bakışta birbirlerine benzer meslekler olarak görülse de web tasarım uzmanı ve web yazılım uzmanı arasında farklar bulunur. Kısaca ifade etmek gerekirse, web tasarım uzmanlığı içerisinde yazılım bilgisinin yanında estetik anlayışını da barındırmaktadır.

WEB TASARIM UZMANI KİMDİR?

Web tasarım uzmanlığı, günümüzün yükselen meslekleri arasında yer alır. Uzun vadede de popülaritesini yitirecek gibi durmayan bu meslek, birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. İçerisinde web kelimesi geçen ve bilişimle ilgili her meslek yazılım konusunda bilgili olmalıdır. Bir web sitesi tasarlanırken kullanıcılar için neyin daha iyi olacağı, site trafiğini hangi eklentilerle arttırabileceği ve kolay kullanım özellikleri yazılım ve kodlama kapsamındadır. Web tasarım uzmanın da bu konuları tasarladığı web sitelerinde kullanması gerekir.

Bahsettiğimiz gibi web tasarım uzmanlığı için yazılım ve kodlama bilgisi çok önemli olsa da yeterli değildir. Adından da anlaşılacağı üzere, web tasarım uzmanından web siteleri için bir tasarım yapması beklenir. Site düzeninin ayarlanması, gerekli görsel efektlerin oluşturulması gibi unsurlar web tasarım uzmanlığı kapsamındadır. Kullanıcıları oluşturulan web sitesine çekebilmek için görsellik de çok önemli bir duruma gelmiştir.

Bir web tasarım uzmanı, tasarladığı sayfadan tam anlamıyla sorumludur. Sayfanın her zaman güncelliğini korumasını sağlamalıdır. Bunun için de araştırmalar yaparak dünya genelinde nasıl siteler tasarlandığını ve standartların neler olduğunu takip etmelidir. Yeni teknolojiler geliştirildiyse bu teknolojileri kendi tasarladığı web sitesine uyarlamalıdır. Ayrıca, kendisi de yeni teknolojiler geliştirebilmek için çalışmalarını sürdürmelidir. Tasarlanan sayfalar her zaman özgün olmalıdır. Tekrara düşülen siteler hem site sahipleri hem de kullanıcılar tarafından pek hoş karşılanan bir durum değildir.

Web tasarım uzmanları, tasarladığı web sitesi için departmanlar oluştururlar. Örneğin, web siteleri için içerik editörleri çok önemlidir. İyi yazılım ve iyi tasarım olsa da içerikler ilgi çekici olmadığında web sitesi rağbet görmez. Bu nedenle bu departman için bir kişi veya ekip belirlemelidir. Bunun dışında belirlediği departmanlar idari ve akademik olarak sınıflandırılabilir.

WEB TASARIM UZMANI NASIL OLUNUR?

Web tasarım uzmanı olabilmek için üç farklı yol deneyebilirsiniz. İlk olarak “alaylı” olarak da ifade edilen, kendi kendine öğrenme yöntemi bulunmaktadır. Herhangi bir yüksek okul bitirmeden veya özel bir kurstan sertifikalı olmadan freelance olarak web tasarım uzmanlığı yapabilirsiniz. Gerekli bilgi ve tecrübeyi edindikten sonra sektörde ünlenen birçok web tasarımcısı bulunmaktadır. Bu nedenle okul bitirmemiş olmak sizin web tasarım uzmanı olamayacağınız anlamına gelmez. Ancak, büyük şirketlere başvuru yapmak isterseniz önünüze bir engel olarak çıkabilir.

Bir diğer yöntem ise özel kurslardan web tasarım uzmanlığı hakkında sertifika almaktır. Yüksek okul yerini tutmasa da küçük ve orta ölçekli işletmelerde bu sertifikaların sözü geçer. Ayrıca bu kurslarda mesleki bilgiler de öğrenebilirsiniz. İnternet üzerinde bu bilgilerin çok daha fazlası bulunsa da herhangi bir yolla bildiğini tasdiklemek freelance çalışırken bile müşterilerinizin gözünü boyamaya yardımcı olacaktır.

Son olarak ve en kabul gören biçimi ise yüksek okul mezunu olmaktır. Yazılım mühendisliği, bilgisayar mühendisliği veya elektrik elektronik mühendisliği mezunu olan kişiler, web tasarım uzmanlığı konusunda daha donanımlı kabul edilmektedir. En az dört yıl aldıkları eğitim sonucunda, büyük firmalarda çalışabilmeye bir adım daha yaklaşmış olurlar. Mühendislik bölümlerinin dışında görsel sanatlar fakültesi mezunu olan kişiler de yazılım bilgisini bir sertifika ile desteklediklerinde iyi yerlere gelebilirler. Ancak burada önemli olan nokta, tasarım bilgisinin yazılım ile desteklenmesidir.

WEB TASARIM UZMANLIĞI MAAŞLARI

Web tasarım uzmanlığı maaşları oldukça ucu açıktır. Freelance çalışıp herhangi bir firmaya bağlı olmayan kişiler ticaret ortamına atılmış demektir. Bir ay hiç iş gelmediğinde, kazançları da sıfıra düşer. Ancak iki iş geldiğinde bile, şirkete bağlı olarak çalışan birinden çok daha yüksek meblağlar kazanacaklardır. Ortalama ve iyi işler yapan bir web tasarım uzmanının aylık gelirini 6.000 – 10.000 TL olarak düşünebilirsiniz.

Şirkete bağlı olarak çalışan web tasarım uzmanlarının maaşları ise farklılık göstermektedir. Kariyer.net verilerine göre ortalama maaşları 3.800 TL civarındadır. Şirketin büyüklüğü, çalışma yılı, deneyimler ve donanımlar maaşı arttırır. Bir şirkete bağlı çalışırken de freelance işler alabilirsiniz.

 

Yazıya Puan Ver
18 Kişi Puan Verdi
Konu Etiketleri: