Web Tasarım Formu


Nasıl Bir Web Sitesi Veya Hizmet Arıyorsunuz?

Başka Hangi Hizmetlere İhtiyacınız Olabilir ?

Tercih ettiğiniz bir platform var mı?

Projenizde kaç dil kullanılacak?

Lütfen listeden seçim yapınız.

Projenizden biraz bahsedebilir misiniz?

Bu alan zorunlu değildir.

 / 1000

(Firmanızın genel tanıtımı, ürün varsa siteye konulacak ürün sayısı, filtre ve karşılaştırma modülü olacak mı, yaklaşık sayfa sayısı, üyelik vb. bir sistem olacak mı, mevcut siteniz varsa ondan ne farkı olacak, ve diğer eklemek istediğiniz herşeyi buraya lütfen olabildiğince detay yazınız.)

Bir dosya göndermek ister misiniz?

Dosya Seç

Dosya seçilmedi...

Bu alan zorunlu değildir.

Bizimle nasıl iletişime geçmek istersiniz?

Nerelisiniz?

İl / İlçe / Mahalle selectbox seçimi olacak.

Size nasıl hitap edelim?

Amazonda Nasıl Mağaza Açılır?

Amazonda Nasıl Mağaza Açılır?
Amazonda Nasıl Mağaza Açılır?
21/08/2020
0 Yorum
Ö.Faruk
3718

Dünyanın en iyi e-ticaret platformu Amazonda satış yapmak ve Amazonda mağaza açmak hakkında her şeyi bu yazımızda özetledik. Amazonda mağaza açıp satış yaparak para kazanmak sanıdığı kadar zor değil.

Amazon Nedir?

1994 yılında Jeff Bezos tarafından kurulmuştur. İlk başlarda kitap satışı ile başlayıp daha sonraları dünyanın en büyük online perakende satıcılarından biri haline gelmiştir. Satıcılara da açılan Amazon, Ali Baba ile birlikte online perakendeciler zirvesini paylaşmaktadır.

Amazonda satıcı olmak istiyorsanız hemen buraya tıklayarak satıcı olmak için başlayabilirsiniz.  Yine hayallerinizi ertelemenizi istemeyiz, e-ticaret konusunda website açarak kendinize özel ticari bir gelir sağlayabilirsiniz. Penta Yazılım olarak her zaman ücretsiz olarak yanınızdayız!  

Türkiyenin En İyi 10 e-Ticaret Sitesini okumadınız mı? hemen okuyarak e-ticaret konusunda cesaret toplayabilirsiniz.

Neden Amazon Mağazası Açmalıyım?

Amazon müşteri memnuniyeti ve müşteri hizmetleri konusunda oldukça başarılıdır. Ayrıca dünyanın en büyük Pazar alanlarından birisi olduğu için de güçlüdür.

  • Kullanıcılar Amazon’a güvenirler. Müşterileriniz Amazon’dan yaptıkları herhangi bir sorunda çözüm Amazon tarafından destek göreceklerini ve sorunun çözüme kavuşturulacağını bilirler. Bu durumda firmanıza da güven artacaktır.
  • Amazon’un kolay ara yüzü, alt yapısı, kolay ödeme seçenekleri, kargo alternatifleri gibi birçok özelliğinden yararlanabilirsiniz.
  • Amazon’un kullanıcı sayısı milyonların üzerindedir. Burada mağaza açmak sizin de çok geniş bir kitleye hitap edeceğinizi göstermektedir.
  • Marka bilinirliği ve reklama ihtiyacınız olmadan buradan satış yapabilirsiniz.

Amazon Mağazasının Dezavantajları

Fiziki mağaza açmak veya e-ticaret sitesi kurmakta olduğu gibi Amazon üzerinden mağaza açmanın da birtakım dezavantajları bulunmaktadır. Bunlardan ilki sizin gibi binlerce mağazanın bulunmasıdır. Ciddi bir rekabetle baş başa kalmanız gerekecek. Diğer firmaların önüne geçebilmek için tanınırlığınızı arttırıp müşterilerinizden olumlu yorumlar almalısınız. Bu da oldukça emek harcamanız gereken bir iş olacaktır.

Amazon’da mağaza açtığınızda aylık olarak mağaza bedeli ödemeniz gerekmektedir. Ayrıca yaptığınız satışlardan da Amazon komisyon keser. Bu nedenle kar oranınız düşecektir.

Müşteri ilişkilerinizi geliştirme imkanı sunmamaktadır. Amazon müşteriler ile kendisi ilgilenmektedir. Bu nedenle sadık bir kitle oluşturamazsınız.

Amazon üzerinden marka kimliği oluşturma ihtimaliniz pek mümkün olmaz. Normal bir satıcı olarak müşterilerinize gözükeceksiniz ve aynı ürünü sizden çok daha ucuza satacak birçok mağaza bulunacak. Eğer sizin sattığınız ürünü Amazon da satmaya karar verirse Amazon ile başa çıkmak zorunda kalacaksınız.

Amazon’da Mağaza Nasıl Açılır?

Öncelikle Amazon üzerinde bir satıcı hesabı açmalısınız. Satıcı hesabı açtıktan sonra ürünlerinizi listelemeye başlayabilirsiniz. Satıcı hesabı oluşturabilmek için bazı belgelere ihtiyacınız var.

  • Kredi kartı bilgileri: Satıcı hesap bakiyesi yeterli değilse Amazon satış ücretlerinin tahsil edilmesi için kullanılır.
  • Telefon numarası
  • Firma kayıt bilgileri: Firmanızı Amazon’a kaydettirmeniz için işletme türü, şirket sicil numarası, Mersis No, şirket vergi numarası, adres bilgileri gereklidir.
  • İrtibatta olunacak kişinin bilgileri
  • Banka hesap bilgileri

Amazon Mağazası Ne Kadar Sürede Açılır?

Satıcı hesabınızı oluşturduktan hemen sonra ürünlerinizi listelemeye başlayabilirsiniz.

Amazon’da Satış Yapmak İçin Mağaza Gerekli mi?

Amazon’dan satış yapmak için mağaza gereklidir. Profesyonel veya bireysel satıcı hesabı açmalısınız.

Amazon Mağaza Açma Ücretleri

Amazon’da profesyonel satıcıların aylık mağaza ücretleri 99 TL’dir. Ayrıca satılan ürün başına komisyon alınmaktadır. Ürün listeleme için herhangi bir ücret alınmamaktadır. Amazonda mağaza açmanın ücreti ne kadar diye kendiniz korkutmayın! 

Amazon Komisyon Bedelleri - 

Fotoğraf Makinesi %6

Cep Telefonları %6

Bilgisayar %6

Elektronik Ürünler %6

Elektronik Aksesuarlar

Kişisel Bakım Aletleri

Ev Gereçleri ve Dekorasyon

Ev ve Mutfak Ürünleri

Oyuncak ve Oyunlar

Kitap

Bebek Ürünleri (Kıyafet hariç)

Ofis Ürünleri

Spor

Amazon Türkiye üzerinden yalnızca 15 kategoride satış yapılmasına izin verilmektedir. Komisyon oranları yukarıda gösterilmiştir.

Amazon Mağaza Vergi Süreçleri

Aynı fiziki mağaza açtığınızdaki gibi Amazon üzerinden de mağaza açtığınızda Türkiye Cumhuriyeti’ne vergi ödeme yükümlülüğünüz olacaktır. Burada bir şirket olarak yer aldığınız için satış yaptığınız ürünler ve kestiğiniz faturalar üzerinden vergi ödemeniz gerekecektir.

Amazon Mağaza Faturalandırma

Amazon üzerinden satış yaptığınızda Amazon tarafından 14 günlük periyotlar halinde size satış yaptığınız ürünleri bedeli ödenmektedir. Ödemeler fatura ile birlikte yapılır. Satıcı hesabınız üzerinden faturalarınızı kontrol edebilirsiniz.

 

 

Yazıya Puan Ver
2 Kişi Puan Verdi
Konu Etiketleri: e-ticareti-sitesi amazon