Web Tasarım Formu


Nasıl Bir Web Sitesi Veya Hizmet Arıyorsunuz?

Başka Hangi Hizmetlere İhtiyacınız Olabilir ?

Tercih ettiğiniz bir platform var mı?

Projenizde kaç dil kullanılacak?

Lütfen listeden seçim yapınız.

Projenizden biraz bahsedebilir misiniz?

Bu alan zorunlu değildir.

 / 1000

(Firmanızın genel tanıtımı, ürün varsa siteye konulacak ürün sayısı, filtre ve karşılaştırma modülü olacak mı, yaklaşık sayfa sayısı, üyelik vb. bir sistem olacak mı, mevcut siteniz varsa ondan ne farkı olacak, ve diğer eklemek istediğiniz herşeyi buraya lütfen olabildiğince detay yazınız.)

Bir dosya göndermek ister misiniz?

Dosya Seç

Dosya seçilmedi...

Bu alan zorunlu değildir.

Bizimle nasıl iletişime geçmek istersiniz?

Nerelisiniz?

İl / İlçe / Mahalle selectbox seçimi olacak.

Size nasıl hitap edelim?

Başarılı Bir Blog Yazarı Nasıl Olunur?

Başarılı Bir Blog Yazarı Nasıl Olunur?
Başarılı Bir Blog Yazarı Nasıl Olunur?
12/11/2020
0 Yorum
Kader P.
1467

Başarılı blog yazarı olmak, her yazarın en temel hayali ve hedefidir. Çünkü bir yazarın temel amacı, daha fazla okunmak ve daha fazla takdir toplamaktır. Blog içerikleri ise bunun en yaygın görüldüğü içeriklerdir. Bu durumda, en yaygın tercih edilen içerik türü olmalarının da bir avantajı vardır. Ancak blog içeriklerinin genel olarak yoğun tercih ediliyor olması, her blog içeriğinin tercih edileceği, tutulacağı anlamına gelen bir durum değildir. Bu sebeple iyi bir blog yazarında bulunması gereken özellikler ve “İyi bir blog yazarı nasıl olmalıdır?” sorusunun cevabı aşağıda verildiği gibidir.

 Başarılı Blog Yazarı Olmak İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Başarılı bir blog yazarı olmak için dikkat edilmesi gereken unsurlar ve bu unsurların detayları aşağıda verildiği gibidir.

  • Başlık!

Başlık, bir metnin okunup okunmayacağına karar verilmesini sağlayan en temel unsurdur. Başlığı dikkat çekici olmayan bir blog içeriğinin okunma ihtimali düşüktür. Bu sebeple başlık yazılırken iki kat düşünülmeli, iki kat dikkat edilmelidir. Başlığın ifade biçimi kadar dikkat edilmesi gereken bir diğer unsur, uzunluktur. İdeal başlık uzunluğu 6 kelimedir. Bunun temel nedeni şudur; yapılan araştırmalar, bir başlığın ilk 3 kelimesinin ve son üç kelimesinin ağırlıklı olarak dikkate alındığını ortaya çıkarmıştır. Bu sebeple ideal başlık uzunluğu 6 kelimedir.

  • Görsel kullanımı!

Görseller, genel itibari ile dikkat çeken unsurlardır. Öyle ki, çoğu kişi için görsel bulunmayan içerik, okunmaya değer değildir ve fazlasıyla sıkıcıdır. Bu sebeple blog içeriklerinde görsel kullanımına özellikle dikkat edilmeli, kullanılan görselin yazılan metin ile uyumlu olması göz ardı edilmemelidir.

  • Maddelendirme!

Blog içeriğinin okunurluğunu ve blog yazarının kaleminin gücünü gösteren en temel unsur maddelendirmedir. Maddelendirme bulunmayan blog içerikleri, ne kadar profesyonelce yazılmış olursa olsun, beklenen etkiyi elde etmeyeceklerdir. Çünkü salt metinden oluşan ve maddelendirme ya da görsel kullanılmayan bir içerik, en doğru tabir ile okurun gözünü korkutacaktır. Bu da istenen bir durum değildir.

  • Alt başlık kullanımı

Başarılı bir blog yazarı olmak isteyen kişilerin dikkat etmeleri gereken bir diğer unsur alt başlıklardır Çünkü alt başlıklar, metnin düzenli olmasını sağlayan temel unsurlardır. Ayrıca okurun istedikleri bilgiye zaman kaybetmeden ulaşmaları, alt başlıklar ile mümkündür. Bu sebeple metin içerisindeki konu ayırımı doğru bir şekilde yapılmalı ve alt başlık kullanımına özellikle dikkat edilmelidir.

  • Uzunluk!

Başarılı bir blog yazarı olmak için yazının ideal uzunluğunun belirtilmesi gereklidir. Gereğinden fazla uzun olan ya da gereğinden fazla kısa olan blog içeriklerinin beklenen etkiyi yaratmaları mümkün değildir. Buna karar vermek ise sanıldığı gibi zor değildir. İdeal metin uzunluğu için analiz yapılırken, konunun ne denli dikkat çektiği, ne denli detay barındırdığı göz önünde bulundurulmalıdır. Dikkat çekici olan bir içerik, bin kelime üzerinde yazılmış olsa dahil beklenen başarılı elde edecektir. Buna karşılık dikkat çekici olmayan ve okurun yalnızca merak ettiği tek bir bilgiyi bulup çıkmayı hedeflediği metinlerin sırf dönüşüm oranı elde etmek amacı ile uzun yazılması da doğru değildir. Bu hususta etkili olan bir diğer kriter, yukarıda da belirtilmiş olunduğu üzere konunun barındırdığı detay oranıdır. Detaylı bilgi gerektiren ve birbiri ile bağlantılı detaylar barındıran bir içeriğin çok kısa kesilmesi, bilgi açısından verimin düşmesine neden olacaktır. Genel itibari ile başarılı bir blog yazarı olmak isteyen kişilerin yazmaları gereken ortalama kelime sayısı 1.500 civarıdır. Bu, ideal okuma süresi olan 7 dakikaya karşılık gelen kelime sayısıdır.

SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır konumuzu okuyarak bilgilerinizi tazeleyebilirsiniz. 

Yazıya Puan Ver
0 Kişi Puan Verdi
Konu Etiketleri: